Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Tervuursevest aan Bodartparking

Herinrichting Tervuursevest aan Bodartparking

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

R23

Wat en waarom?

Make-over voor Bodartsite

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Leuven laten de vernieuwing van de Tervuursevest aan de Bodartparking onderzoeken door een studiebureau. Het projectgebied omvat de ruime omgeving van het kruispunt van de Tervuursevest met de Koning Boudewijnlaan (N164) en de Kapucijnenvoer, inclusief de Bodartparking zelf.

Het project in een notendop

Een ontwerp is er op dit moment nog niet. Er liggen wel enkele belangrijke principes vast. 

  • Meer verbinding tussen campus en binnenstad: De Bodartsite moet een plek worden die de campus en de binnenstad met elkaar verbindt in plaats van ze van elkaar te scheiden. Het wordt een aantrekkelijke, groene omgeving waar je je vlot te voet en met de fiets kan verplaatsen.
  • Scheiding tussen auto’s, fietsers en voetgangers: het knooppunt wordt zo ingericht dat fietsers en voetgangers en auto’s zoveel mogelijk van elkaar gescheiden worden. Verkeersveiligheid staat centraal, zonder de doorstroming van het verkeer in het gedrang te brengen. Ook de doorstroming van het openbaar vervoer moet beter.

Ruimte voor natuur: de nieuwe weginfrastructuur wordt beter ingepast in het groen. De Voer en de Dijle, die hier naar de binnenstad stromen, krijgen meer ruimte.

Het projectgebied vanuit de lucht. Centraal in beeld het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan (N164) met de Tervuursevest (R23) en de Kapucijnenvoer. © Google

 

Wegen en Verkeer en de stad Leuven bestuderen ook de herinrichting van de Tervuursevest tussen de Tervuursepoort en de Bodartparking. Hierover leest u meer op deze pagina.

Timing en impact?

Nieuwe studie start op in 2022

In het verleden gebeurde er al veel studiewerk naar de herinrichting van de Bodartsite. In 2014 presenteerden we een eerste ontwerp aan de buurt. In 2022 of 2023 start een studiebureau met een nieuwe studie die zal verder bouwen op de studie van 2014.

Een concrete timing voor de werken is er nog niet. Zodra we meer weten, leest u dat op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier