Herinrichting Staatsbaan (N2) ter hoogte van op- en afrittencomplex E314 in Bekkevoort en Kortenaken

Weg
Datum Voorjaar 2019

Update 14/06/'19: Van woensdagochtend 3 juli (6u) tot donderdagavond 4 juli (00u) wordt de op- en afrit van de E314 in Bekkevoort (aan de kant van Assent) volledig afgesloten voor verkeer. Wegen en Verkeer zal er in een laatste fase van de werken de aansluiting van de Staatsbaan (N2) met de op- en afrit maken. Verkeer dat naar Leuven wil rijden via de E314 wordt in die periode omgeleid via het op- en afrittencomplex in Halen. Verkeer dat op de E314 rijdt en in Bekkevoort wil zijn, moet gebruik maken van het op- en afrittencomplex in Tielt-Winge om daar opnieuw de E314 richting Bekkevoort te nemen. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op 11 maart met de herinrichting van de Staatsbaan (N2) in Bekkevoort en Kortenaken ter hoogte van het op- en afrittencomplex E314. Over een afstand van 200 meter wordt het fietspad aan de noordzijde van de Staatsbaan (richting Bekkevoort) geoptimaliseerd en veiliger gemaakt voor fietsers. Wegen en Verkeer zal ook de indeling van de rijstroken op de Staatsbaan richting Bekkevoort aanpassen. Volgens de huidige planning zijn alle werken voor het bouwverlof in juli afgerond. 

Riolerings- en wegenwerken Aquafin aan zuidzijde Staatsbaan afgerond

Nutsmaatschappij Aquafin rondde midden februari haar riolerings- en wegenwerken aan de zuidzijde van de Staatsbaan af. Op korte termijn wordt het vernieuwde fietspad aan deze zijde van de Staatsbaan op een veilige manier opnieuw opengesteld.

Veiligere verkeerssituatie voor fietsers aan noordzijde Staatsbaan

Wegen en Verkeer zal volgend op de werken van Aquafin nu ook de verkeerssituatie voor fietsers aan de noordzijde van de Staatsbaan optimaliseren door het fietspad aan te pakken. Bijkomend wordt de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aangepast van 2x2 rijstroken naar een 2x1-situatie.

Doorgaand verkeer op Staatsbaan blijft steeds mogelijk tijdens de werken

Op de Staatsbaan blijft doorgaand verkeer tussen Bekkevoort en Diest steeds mogelijk in beide richtingen, maar wordt er een snelheidsbeperking ingesteld.