Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting rotonde en vernieuwing wegdek Ter Heidelaan en aanpassingen fietspaden

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Weg

R25

Verkeershinder vanaf 22 maart tot midden mei (fase 2)

Vanaf 22 maart start tussen het kruispunt met de Nijverheidslaan en het kruispunt met de Liersesteenweg (N10) een nieuwe fase van de werken. De aannemer vernieuwt het wegdek, legt nieuwe fietspaden en grachten aan en plaatst ter hoogte van de Liersesteenweg over een afstand van ongeveer 200 meter nieuwe rioleringsbuizen. De werfzone schuift op en ook de verkeerssituatie in de directe omgeving wijzigt. Tot midden mei gelden daarom volgende maatregelen voor het verkeer:

Doorgaand verkeer

  • Enkel verkeer van de Liersesteenweg (N10) richting de Nijverheidslaan kan langs de werfzone passeren. In de omgekeerde rijrichting, van de Nijverheidslaan naar de Liersesteenweg, is er geen verkeer mogelijk. Doorgaand auto- en vrachtverkeer van Betekom richting Geel/Herselt/Heist wordt omgeleid via de E314 en afrit 23 Tielt-Winge om naar de Liersesteenweg te rijden. Dit blijft zo tot midden mei.
  • De rotonde blijft open voor verkeer van en naar Betekom.

Lokaal of plaatselijk verkeer

  • De bedrijven en handelszaken in de industriezone blijven bereikbaar voor lokaal of plaatselijk verkeer. Wie de bedrijven en handelszaken langs de werfzone van fase 2 op de Ter Heidelaan wil bereiken, moet er rekening mee houden dat dat enkel kan komende van de Liersesteenweg.
  • De zone op de Ter Heidelaan tussen het kruispunt met de Betekomsesteenweg en het kruispunt met de Nijverheidslaan is enkel te bereiken via de rotonde.
  • In de omgeving van de werken geldt er een snelheidsbeperking van 50 km/u.

 

Omleiding voor verkeer vanuit Gaston Geenslaan

Tussen het verkeer dat uit de Gaston Geenslaan komt en richting de rotonde met de Duracell-batterijen/de E314 wil rijden en het verkeer vanuit de Nieuwlandlaan (de omleidingsroute) deden er zich nog te veel verkeersconflicten voor. Om die conflicten te vermijden en de doorstroming op de omleidingsroute ter hoogte van de verkeerslichten niet in het gedrang te brengen, werd beslist om de Gaston Geenslaan te knippen voor uitrijdend verkeer. 

Sinds 7 september 2020 tot het einde van fase 2 van onze werken (voorzien midden mei 2021) betekent dat concreet dat: 

  • ... uitrijden van de Gaston Geenslaan naar de R25 niet meer mogelijk zal zijn. Wie terug op de R25 of richting de E314 wil rijden, zal dat via de Leuvensesteenweg (N19), het Kapitein Gilsonplein en de N223 moeten doen. 
  • ... inrijden van de Gaston Geenslaan vanop de R25 wel altijd mogelijk blijft (zowel voor wie van de Duracell-rotonde komt als voor wie van de E314 komt)
20200901_OMLEIDINGSKAART_R25_Ter_Heidelaan_Aarschot_omleiding_Gaston_Geenslaan

Omleidingen voor fietsers vanaf 22 maart

Fietsers tussen Betekom/Begijnendijk en het centrum van Aarschot moeten via een aangepaste fietsroute rijden om de werfzone te vermijden. Ze worden in beide richtingen omgeleid via de Betekomsesteenweg, Spoorwegstraat, Eekhoornbos en Kleine Mechelsebaan. De tijdelijke verkeerslichten met drukknop aan het kruispunt van de Betekomsesteenweg met de Nijverheidslaan, de drukste locatie op de fietsomleiding, blijven tot het einde van de werken staan. Het vele (schoolgaande) fietsverkeer kan zo op een veilige manier de Nijverheidslaan oversteken.

2021-03-9_AWV_BA_R25_Aarschot_fietsomleiding fase 2