Herinrichting N357 Oostrozebekestraat in Ingelmunster

Regio
Gemeente
Weg
Datum Van 16 april 2018 tot voorjaar 2020

Werfupdate 10 september 2019: 
Het einde is momenteel voorzien rond begin oktober 2019.  Daarna volgt de vijfde en laatste fase waarbij de rotonde op de N50 wordt aangepakt.  Die werken zullen een drietal maanden duren. 

De N357 Oostrozebekestraat is dringend aan een heraanleg toe. De huidige weg, die bestaat uit betonplaten, is 40 jaar oud. Ze voldoet dan ook niet meer aan de eisen van een hedendaagse weg. Ook onder de grond dient er heel wat werk te gebeuren.

Bovengronds neemt men heel wat maatregelen om de veiligheid te verbeteren voor alle weggebruikers en bovendien het wegcomfort gevoelig te verbeteren. Beide rijstroken zullen worden heraangelegd in asfaltverharding, met middengeleiders ter hoogte van de school en in aanloop naar de rotondes. Naast de rijstroken zullen er parkeerstroken voorzien worden aan beide zijden van de weg, afgewisseld met boomvakken. Er komen ook vrijliggende fietspaden in asfalt en voetpaden in grijze betonstraatstenen.

Aan beide zijden van de weg legt de aannemer een riolering aan, waarbij een DWA (droogweerafvoer) en een RWA (regenwaterafvoer) het vuil- en regenwater afzonderlijk afvoert. Naast het aanleggen van een nieuwe riolering zal men de oude nutsleidingen verwijderen.

De voorbereidende nutswerken werden reeds in 2017 uitgevoerd. Vanaf 16 april 2018 starten de eigenlijke werken. 

Fasering 

De werken worden uitgevoerd in verschillende fases:

Fase 1 (tussen rotonde N382 en Meusbroekbeek) (afgerond)

  • Deelfase 1a: koker Meusbroekbeek
  • Deelfase 1b: Noordzijde vanaf de Krekelstraat tot ca. huisnummer 267D
  • Deelfase 1c: Noordzijde vanaf ca. huisnummer 267D tot Meusbroekbeek

Fase 2 (afgerond)

  • Deelfase 2a: Zuidzijde vanaf ca. huisnummer 204 tot Meusbroekbeek
  • Deelfase 2b: Zuidzijde vanaf huisnummer ca. 230 tot Meusbroekbeek 
  • Deelfase 2c: Zuidzijde vanaf de Krekelstraat tot ca. huisnummer 230

Fase 3 (afgerond)

  • Deelfase 3a: Noordzijde vanaf Meusbroekbeek tot rotonde N50
  • Deelfase 3b: Zuidzijde vanaf huisnummer 204 tot rotonde N50

Fase 4 
Afwerking noordzijde

Fase 5 

start rotonde N50: maandag 14 oktober en einde voorzien begin voorjaar 2020.

Het einde van de werken op de N357 (Fase 1 t.e.m. 4) is voorzien tegen 14 oktober (en niet eind december zoals eerst was voorzien). Vervolgens starten dan de werken aan de rotonde met de N50. Hiervoor zijn 90 werkdagen voorzien. 

Hinder?

Tijdens de werken zal er in de werfzone enkel verkeer mogelijk zijn vanaf de Krekelstraat richting de N50. Het verkeer dat de omgekeerde beweging wil maken doet dit via De Ring N50, om vervolgens via de Gentstraat tot de N382 te rijden.

In de Gentstraat geldt voor de duur van de werken enkelrichtingsverkeer vanaf de N50 richting de rotonde met de N382 Expressweg.