Herinrichting kruispunt van N42 met N460 Geraardsbergen (Schendelbeke)

Weg
Datum Vanaf 15 oktober- midden november
Op maandag 15 oktober startte het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken op het kruispunt van de Astridlaan (N42) met de Aalstsesteenweg (N460) in Schendelbeke (Geraardsbergen). Het asfalt wordt vernieuwd en voor de veiligheid van de fietser komen twee nieuwe oversteekplaatsen op de N42. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de N42 in beide richtingen over één rijstrook in plaats van twee.  Voor de veiligheid geldt er een snelheidsbeperking. De werken zullen ongeveer een maand duren. 
 

Wat doen we?

De aannemer werkt op het kruispunt van de Astridlaan (N42) met de Aalstsesteenweg (N460) in Schendelbeke. De fietsoversteekplaats op de N42 verdwijnt en er komen twee nieuwe fietsoversteekplaatsen met elk een opstelruimte. Fietsers zullen voortaan ook in twee keer kunnen oversteken op de steenweg. Ook het middeneiland wordt aangepast om het kruispunt overzichtelijker te maken. Op de N460 komt een nieuwe asfaltlaag tussen de N42 en de Dagmoedstraat. De werken starten op maandag 15 oktober en zullen een maand duren. 

Timing

Van 15 oktober-midden november

Hoe rijdt het verkeer?

  • Het verkeer op de N42 krijgt één rijstrook in elke richting en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten gedurende de eerste 14 dagen.
  • Tijdens de volledige duur van de werken wordt de N460 afgesloten in beide richtingen ter hoogte van het kruispunt. Het verkeer dat van de N460 naar de N42 wil rijden richting Geraardsbergen rijdt verder door en rijdt om via de N8 en de N42.
  • Het industriepark blijft bereikbaar.
  • Fietsers kunnen tijdens de werken de werfzone passeren