Herinrichting kruispunt N35 met Groenestraat/Kronevoordestraat in Kortemark

Regio
Gemeente
Weg
Datum 09/03/2020 tot 17/07/2020 (werken tijdelijk stopgezet)

UPDATE: 18/03/20. Deze werf is stopgezet tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is zal deze gecommuniceerd worden. De N35 gaat terug open maar de zijstraten blijven afgesloten.

 

Vanaf maandag 9 maart starten nutswerken voor de heraanleg van het kruispunt van de N35 Staatsbaan met de Groenestraat/Kronevoordestraat in Kortemark. Aansluitend volgen de wegenwerken. Het kruispunt wordt aangepast om meer ruimte te geven voor voetgangers en meer comfort te bieden voor blinden en slechtzienden.

Wat?

Het kruispunt N35 Staatsbaan met de Groenestraat en Kronevoordestraat krijgt nieuwe driekleurige verkeerslichten die worden uitgerust met rateltikkers. Ook de voetpaden worden vernieuwd en verbreed en de rijweg wordt verlegd. De  voetpaden krijgen bovendien tegels voor blindengeleiding.

Timing?

Op maandag 9 maart starten nutswerken die worden uitgevoerd door de nutsmaatschappijen (o.a. de Watergroep) waarbij er nutsleidingen worden vernieuwd of verplaatst.

Aansluitend, vermoedelijk vanaf begin mei, starten vervolgens de wegenwerken waarbij het kruispunt, de rijweg en de voetpaden worden aangepast.

Het einde van de werken is voorzien is tegen midden juli.

Hinder?

Het verkeer op de N35, zowel fietsverkeer als gemotoriseerd verkeer, kan beurtelings door met behulp van driekleurige werflichten. De zijstraten Groenestraat en Kronevoordestraat zullen onderbroken zijn ter hoogte van de N35 Staatsbaan. Hiervoor is er een lokale omleiding voorzien.