Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Gewestweg (N16) - Hoogkamerstraat en renovatie brug Hoogkamerstraat over E17

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N16

Hinder tot begin september

Tot eind juni 2022 vinden de werkzaamheden plaats in de Hoogkamerstraat, aan de kant van het centrum van Temse. Ook vernieuwt Wegen en Verkeer het fietspad langs de Gewestweg (N16) tussen de S.G. Boereboomstraat en Hoogkamerstraat. Van 1 juni tot begin september 2022 werkt Wegen en Verkeer bovendien aan de brug in de Hoogkamerstraat over de E17 en zal deze zijn afgesloten.

Werken kruispunt Hoogkamerstraat (tot eind juni)

Voetgangers

 • Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren.

Fietsverkeer

 • Fietsers zullen bij het oversteken van het kruispunt aan de Hoogkamerstraat met de Gewestweg (N16) moeten afstappen en met de fiets aan de hand oversteken.
 • Fietsers langs de Gewestweg (N16) volgen in beide richtingen tussen de S.G. Boereboomstraat en Hoogkamerstraat een omleiding via de Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat, Voetweg en de Grote Dweersstraat.

Autoverkeer

 • Verkeer vanuit Temse centrum en de Hoogkamerstraat kunnen het kruispunt Gewestweg (N16) x Hoogkamerstraat niet oprijden. Auto’s volgen de omleiding via de Schoolstraat en Gasthuisstraat.
 • Op de Gewestweg (N16) rijdt het verkeer in de richting van Bornem ter hoogte van het kruispunt met de Hoogkamerstraat over één rijstrook in plaats van twee rijstroken. 
 • De linkerafslagstrook op de Gewestweg (N16) voor verkeer vanuit Bornem richting Temse centrum is afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de Gasthuisstraat en de Schoolstraat (-3,5 ton). 
 • Ook vanuit Sint-Niklaas kunnen wagens de Hoogkamerstraat (kant Temse centrum) niet inrijden. Het verkeer rijdt verder op de Gewestweg (N16) en neemt de Gasthuisstraat en Schoolstraat richting het centrum van Temse.

Het industrieterrein De Zaat blijft bereikbaar voor zwaar verkeer (+3,5 ton) via de verkeerswisselaar met de E17, Nieuwe Steenweg (N41), Legen Heirweg, Gentstraat, Burgemeester Achiel Heymanstraat, Huis ten Halven en Cauwerburg of via de Gasthuisstraat en Schoolstraat (verkeer -3,5 ton).

Werken brug Hoogkamerstraat over E17 (tot begin september)

Voetgangers

 • Voetgangers van/naar Sint-Niklaas Oost wandelen via Eigenlostraat, Eigenlo, Doornstraat, Gewestweg (N16), Grote Dweersstraat en Hoogkamerstraat. 
 • Voetgangers van/naar Sint-Niklaas West wandelen via Tereken, Dendermondse Steenweg, Oude Heirbaan, Kerkstraat, Burmtiendestraat, Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat en Hoogkamerstraat. 

Fietsverkeer

 • Fietsers van/naar Sint-Niklaas Oost rijden via Eigenlostraat, Eigenlo, Doornstraat, Gewestweg (N16) (Grote Dweersstraat) en Hoogkamerstraat. 
 • Fietsers van/naar Sint-Niklaas West rijden via Tereken, Dendermondse Steenweg, Oude Heirbaan, Kerkstraat, Burmtiendestraat, Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat en Hoogkamerstraat. 

Vanaf midden juni zijn de werken aan het kruispunt met de Hoogkamerstraat bijna afgerond en kunnen fietsers de omleiding inkorten via de Gewestweg (N16) naar de Hoogkamerstraat en omgekeerd.

Autoverkeer

 • Gemotoriseerd verkeer rijdt via de Gewestweg (N16) en niet via de brug in de Hoogkamerstraat. 
 • Opgelet: In de Hoogkamerstraat geldt éénrichtingsverkeer in de richting van Sint-Niklaas tussen het kruispunt van de Hoogkamerstraat met Kapelanielaan (zuidelijk kruispunt) en het kruispunt met de Kapelanielaan aan Wase Werkplaats en DBM Autobanden (noordelijk kruispunt).

Tussen 1 juni en september voert de aannemer betonherstellingen uit en plaatst tijdelijke brugleuningen. Om de veiligheid te garanderen zal verkeer op de autosnelweg E17 ter hoogte van de brug ‘s nachts (21 uur - 5 uur) in beide richtingen over minder rijstroken rijden. Van zodra de planning van de aannemer is gekend, informeren we je hierover.

Omleiding fietsers tijdens werken aan de brug over de E17 in de Hoogkamerstraat (tot begin september 2022)