Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt en aanleg fietspaden Krommewege

Herinrichting kruispunt en aanleg fietspaden Krommewege

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N44

Wat en waarom?

Vlotte en veilige verbinding met bedrijventerrein Krommewege

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Maldegem plannen een volledige herinrichting van het kruispunt van de gewestweg N44 met de straat Krommewege. Ook in Krommewege zal er gewerkt worden: tussen het kruispunt en de Industrielaan wordt een dubbelrichtingsfietspad en veilige fietsoversteek aangelegd.

Waarom deze werken?

  • Veiliger fietsverkeer: we bouwen een afgescheiden fietspad aan het kruispunt, een  dubbelrichtingsfietspad en een veilige oversteekplaats in Krommewege. Hiermee willen Wegen en Verkeer en de gemeente Maldegem buurtbewoners en pendelaars naar het bedrijventerrein Krommewege aanzetten om zo veel mogelijk verplaatsingen met de fiets te doen.
  • Vlotte doorstroming: met de herinrichting van het kruispunt zorgen we ervoor dat verkeer het bedrijventerrein makkelijker kan bereiken.

Meer weten over het nieuwe kruispunt? Kijk op het tabblad ‘Ontwerp’.

Waar vinden deze werken plaats?

We werken aan het kruispunt gewestweg (N44) x Krommewege en in Krommewege tussen het kruispunt met de gewestweg N44 en de Industrielaan.

Om de werken te kunnen uitvoeren vragen we een omgevingsvergunning aan bij de Vlaamse Overheid. In het kader van die vergunningsaanvraag organiseert de gemeente Maldegem een openbaar onderzoek. Lees er hier meer over.

Timing en impact?

Vergunning ingediend, werken vanaf voorjaar 2023

Voor 2022 staan een aantal belangrijke momenten gepland. Hieronder kan je lezen waar we nu staan:

  • Fase 1 - ontwerp (uitgevoerd): we bestudeerden de inrichtingsmogelijkheden voor het kruispunt N44 x Krommewege en de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad in Krommewege.
  • Fase 2 - omgevingsvergunning en aanbesteding (november 2021 - september 2022): na het finaliseren van het ontwerp is het dossier voor de omgevingsvergunningsaanvraag opgemaakt. Op 13 mei 2022 diende Wegen en Verkeer deze vergunningsaanvraag in. We verwachten de vergunning om de werken te mogen uitvoeren in het najaar van 2022. Nadien gaan we op zoek naar een aannemer.
  • Fase 3 - uitvoering van de werken (vanaf voorjaar 2023 - najaar 2023): Eens alle procedures zijn doorlopen willen we in het najaar van 2022 een eerste schop in de grond steken. Als alles vlot verloopt, rijden de eerste fietsers en weggebruikers in het najaar van 2023 over de nieuwe fietspaden en het vernieuwde kruispunt.

Het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunning loopt van 17 juni tot en met 16 juli 2022. Meer info lees je via de webpagina 'openbaar onderzoek'.