Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt en aanleg fietspaden Krommewege

Herinrichting kruispunt en aanleg fietspaden Krommewege

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N44

Wat en waarom?

Vlotte en veilige verbinding met bedrijventerrein Krommewege

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Maldegem slaan de handen in elkaar voor een volledige herinrichting van het kruispunt van de gewestweg N44 met de straat Krommewege. Ook in Krommewege en de Industrielaan plant de gemeente verschillende aanpassingen. Het project heeft drie doelstellingen:

  • Veiliger fietsverkeer: we bouwen een afgescheiden fietspad aan het kruispunt, een  dubbelrichtingsfietspad en een veilige oversteekplaats in Krommewege. Hiermee willen Wegen en Verkeer en de gemeente Maldegem buurtbewoners en pendelaars naar het bedrijventerrein Krommewege aanzetten om zo veel mogelijk verplaatsingen met de fiets te doen.
  • Vlotte doorstroming: met de herinrichting van het kruispunt zorgen we ervoor dat verkeer het bedrijventerrein makkelijker kan bereiken. In de Industrielaan komt er ook een vrachtwagenhalteerplaats.
  • Gescheiden riolering. Dankzij de aanleg van een gescheiden riolering zal regenwater in de toekomst gescheiden worden van afvalwater. 

Timing en impact?

Werken vanaf november 2023 tot en met juni 2024

We werken aan het kruispunt gewestweg (N44) x Krommewege en in Krommewege tussen het kruispunt met de gewestweg N44 en de Industrielaan. Om de hinder te beperken, werken we in verschillende fasen. Deze timing is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden en een vlot verloop van de werken.