Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Steenweg van Grembergen en Zeelsebaan

Heraanleg Steenweg van Grembergen en Zeelsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N47

De N47 (Zeelsebaan) en een deel van de Steenweg van Grembergen krijgen een grondige facelift. Het Agentschap Wegen en Verkeer, stad Dendermonde en Aquafin slaan de handen in elkaar om de weg volledig heraan te leggen met nieuwe voetpaden en fietspaden. Onder de weg komt een gescheiden rioleringsstelsel. 

In 2020 werden de nutswerken afgerond en zijn de werken op de Steenweg van Grembergen volledig afgewerkt. In september 2020 startte de heraanleg van de Zeelsebaan. Als de weersomstandigheden goed zijn en alles vlot verloopt, zullen de werken in het voorjaar 2022 klaar zijn. 

Wat en waarom?

Wat houden de werken in?

De Zeelsebaan wordt aangepakt van aan het kruispunt Martelarenlaan/Grootzand tot het kruispunt met Kleinzand, zowel boven als onder de grond. Ook een stuk van de Steenweg van Grembergen maakt deel uit van dit project. De projectpartners zetten in op een veilige, overzichtelijke weg met comfortabele fiets- en voetpaden en aandacht voor groen.  Waar er voldoende ruimte is, komt er een ventweg naast de N47 voor lokaal verkeer. Het nieuwe gescheiden rioleringsstelsel onder de weg komt het milieu ten goede.  

Overzicht projectgebied N47 Zeelsebaan / Steenweg van Grembergen

Overzicht projectgebied N47 Zeelsebaan/ Steenweg van Grembergen

Timing en impact?

Uitvoering van de werken

Hoe lang duren de werken?

Eind 2020 werden de nutswerken en de werken op de Steenweg van Grembergen volledig afgewerkt.  

Op maandag 14 september 2020 startten de werken aan de Zeelsebaan. Als de weersomstandigheden goed zijn en alles vlot verloopt, zullen die werken in het voorjaar 2022 klaar zijn.

Hoe pakken we de werken aan?

Om de riolering onder de Zeelsebaan te vernieuwen moeten we graafwerken uitvoeren. Door de samenstelling van de bodem en het hoge grondwaterpeil moeten we voor we die werken uitvoeren een aantal maatregelen nemen. Na het opbreken van de bestaande weg zullen we daarom een ‘kuip’ maken waarin we veilig kunnen bemalen. Zo zorgen we ervoor dat we vlak naast woningen of gebouwen in de diepte kunnen graven zonder de stabiliteit van die woningen en gebouwen in gevaar te brengen. 

Deze uitgebreide aanpak is noodzakelijk maar zorgt er wel voor dat de zone van de Zeelsebaan waarin gewerkt wordt voor een langere tijd volledig afgesloten moet worden voor alle verkeer.

De Zeelsebaan wordt aangepakt van aan het kruispunt Martelarenlaan/Grootzand tot het kruispunt met Kleinzand. 

Lees meer over de actuele hinder. 

Projectgebied - Heraanleg Zeelsebaan

Projectzone 

Werven in de buurt

De komende jaren voeren we heel wat wegenwerken uit in de omgeving van Dendermonde:

Lees meer over deze werven.

WOV Werven in de buurt Dendermonde

Werven in de buurt