Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en impact

Timing en impact

Datum

Status

Gestart

Weg

N46

Fasering van de werken 

Fase 1: Tussen Europaweg en kruispunt Boerestraat met Elenestraat - 17 mei tot juli 2021

Wie de Provinciebaan dagelijks gebruikt, weet dat deze in slechte staat is. Hoewel het de bedoeling was om dit deel van de weg samen met de riolering aan te pakken, willen we hier niet op wachten. Van de Europaweg tot het kruispunt met de Boerestraat en de Elenestraat vernieuwen we het wegdek. Ook het fietspad krijgt een nieuwe laag asfalt. 

Fase 2: tussen spoorweg en kruispunt Steenbekestraat met Lippenseweg - augustus 2021 tot juni 2022

Dit deel van de Provinciebaan krijgt een grondige facelift. We zorgen er voor meer groen, pakken de kruispunten aan, zorgen voor veiliger fiets- en voetpaden en leggen ondergronds een gescheiden rioleringsstelsel aan. Lees er meer over bij 'toekomstbeeld'.

We splitsen de werken nog eens op in 3 deelfases:

  • 2A: kruispunt Elenestraat - augustus en september 2021  
  • 2B: van kruispunt Elenestraat tot kruispunt Pandelaarstraat - augustus tot en met december 2021
  • 2C: van Pandelaarstraat tot Provinciebaan nr. 152 - tot april 2022

Tijdens deze werken blijft de Boerestraat ter hoogte van het kruispunt met de Provinciebaan afgesloten tot eind september. Het verkeer op het kruispunt met de Elenestraat verloopt beurtelings en wordt met tijdeljke verkeerslichten geregeld.

De werken in fase 2C starten van zodra de eerste asfaltlaag in de vorige fase (2B) van de werken klaar is.

Meer informatie over de omleidingen tijdens deze fase van de werken leest u onder actuele hinder.

Faseringskaart N46 Elene - fase 2

Het verkeer naar de Europaweg wordt omgeleid via de Beugelstraat om zo via de Langestraat de Europabaan op te rijden. Verkeer naar de Provinciebaan in de richting van Zwalm volgt een omleiding via de Boerestraat om zo aan de Opstalstraat de Provinciebaan terug op te rijden. Fietsers worden omgeleid langs de Opstalstraat, de Puttestraat, Alkeveld en de Boerestraat. 

Omleidingskaart Provinciebaan - Fase 2 en 3

Fase 3: tussen Provinciebaan 152 (dierenarts) tot net voor kruispunt Opstalstraat met Lieve-Heerstraat - april 2022 tot juni 2022

Ook dit stuk weg is in slechte staat. Toch kunnen we de grondige heraanleg pas in 2024 – 2025 uitvoeren. Dat komt omdat de wegenwerken ook hier gecombineerd zullen worden met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. De voorbereidende studie die hiervoor nodig is, is nog niet klaar. Daarom vernieuwen we nu alleen de toplaag van de rijweg. De verzakte zones aan de zijkant van de weg herstellen we volledig. 

Tijdens deze werken volgt het verkeer dezelfde omleidingen als in fase 2. 

2024 tot 2025 - Van Provinciebaan 152 (dierenarts) tot Windmolenstraat

In 2024 – 2025 wordt de riolering in de zone van de Provinciebaan 152 tot de Windmolenstraat vernieuwd. Samen met deze werken kunnen we ook dit deel van de weg een grondige facelift geven. Er komen compacte en overzichtelijke kruispunten. Fietsers en voetgangers zullen er veilig kunnen oversteken via middeneilanden. Deze middeneilanden zullen bestuurders ook aanzetten om hun snelheid te verlagen. We maken de fietspaden veiliger door ze verhoogd of gescheiden van de weg aan te leggen.