Heraanleg N60 in Oudenaarde

Regio
Gemeente
Weg
Datum 5 november 2018 tot eind november 2018

Update 16/11: Op de werf blijken onverwacht ingrijpendere herstellingen nodig dan verwacht. Hierdoor zullen de werken 2 à 3 weken langer duren dan voorzien. We vinden het zelf vervelend om de termijn te moeten verlengen, maar vragen begrip voor deze onvoorziene situatie. Lees meer.

Wat houden de werken in?

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de N60 krijgt van de spoorwegbrug tot de Scheldebrug twee lagen nieuwe asfalt te geven. Tijdens de werken is echter een ernstig probleem met de afwatering vastgesteld. Om dit op te lossen, moeten een aantal onvoorziene rioleringswerken uitgevoerd worden. De einddatum van de werken schuift hierdoor met twee, of bij slecht weer met drie weken op. 

Fasering en omleidingen

De werken starten op 5/11 en zullen tot eind november duren. De aannemer werkt in twee fasen, één per rijrichting. Verkeer zal telkens op de andere rijrichting rijden. Daar zal één rijstrook open zijn in elke richting. Aan de kant waar gewerkt wordt, gaat de op- en afrit naar de Minderbroederstraat dicht:

  • Op- en afrit van N60 richting Gent afgesloten: omleiding naar het stadscentrum via Meersbloem Leupegem en Spei
  • Op- en afrit van N60 richting Ronse afgesloten:
    • omleiding naar stadscentrum via een keerbeweging aan rotonde Leupegem en de afrit naar de Minderbroederstraat.  
    • omleiding naar Elsegem via Deinzestraat, Kortrijkse Heerweg en Kortrijkstraat.
  • Buslijnen 62S, 66 en 65 rijden in beide richtingen om via de Leupegemstraat, Diependale en de Matthijs Casteleinestraat. Meer info op www.delijn.be