Heraanleg N46 in Burst en Borsbeke

Weg
Datum 26 februari 2018 - najaar 2019

Update 23/05: De aannemer is bezig met de laatste afwerkingen. Sinds 29 mei is de gewestweg opengesteld voor het verkeer. Enkel de aanleg van het bufferbekken staat nog gepland in het najaar. Deze werken zijn zonder hinder voor het verkeer. Wij willen u langs deze weg nogmaals bedanken voor uw begrip en geduld tijdens de werken.

De N46 (Provinciebaan en Oudenaardsesteenweg) in Burst en Borsbeke was aan vervanging toe. Aquafin, Riopact, Farys, Herzele, Erpe-Mere en het Agentschap Wegen en Verkeer sloegen de handen in elkaar om de weg aan te pakken, zowel boven als onder de grond. De werken zijn gestart sinds 26 februari 2018 en zijn nu zo goed als afgerond. 

Waar vonden de werken plaats?

De heraanleg startte op de N46 ter hoogte van de Akkerstraat en loopt tot voorbij Ravenskouterlos. Ook een stuk van Ravenskouterlos werd meegenomen. Tussen de kerk van Borsbeke en Ravenskouterlos werden de fietspaden en rijweg ook van een onderhoud voorzien. 

Wat hielden de werken in?

Naast een nieuwe rijweg in asfalt, legden we ook vrijliggende, veilige en comfortabele fietspaden aan. We zorgden voor goed uitgeruste, nieuwe bushaltes. Onder het wegdek kwam een gescheiden rioleringsstelsel. In het najaar zal een bufferbekken zorgen voor voldoende waterbuffering van het regenwater, zodat wateroverlast tot het verleden behoort. We zorgden voor een wegprofiel dat de weggebruiker aangeeft waar de bebouwde kommen van Burst en Borsbeke starten en eindigen. Dit deden we onder andere door een asverschuiving en een middeneiland bij het binnenrijden van de bebouwde kom.

In de zone met het minste bebouwing kwamen er langs beide zijden gescheiden fietspaden met een groenstrook. Hier verdwenen de parkeerstroken om plaats te maken voor deze veilige fietspaden. In de zones waar er wel langs beide zijden van de weg bebouwing is, kwam er een schrikstrook tussen rijweg en fietspad. In deze zones zijn wel nog parkeerstroken voorzien, langs één of beide zijden van de weg. 

Bufferbekken en planten bomen

In het najaar (september 2019) start de aanleg van het bufferbekken langs de N46 ter hoogte van de Calleboutdreef en het aanplanten van de bomen langs de N46. Dit omdat de weersomstandigheden in het najaar beter zijn voor de aanleg/groei van de beplanting.

Communicatie

Infovergadering op 16/1

De presentatie van de infovergadering van 16 januari 2018 kunt u hier downloaden.

 

Bereikbaarheidsadviseur

Om de ongemakken tijdens de werken voor handelaars/bedrijven te drukken, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aan. Heeft u concrete vragen over de bereikbaarheid van uw zaak tijdens de werken? Zit u met een specifieke bekommernis? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. Zij luistert naar uw vragen, bespreekt ze met de werfleiding  en geeft u een zo concreet mogelijk antwoord.

e-mail: bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be
GSMnr. 0476 72 22 57

 

Digitale nieuwsbrief

Ontvangt u info over de werf graag rechstreeks in uw mailbox? Abonneer u dan met een klik op het enveloppesymbool bovenaan deze pagina op de digitale nieuwsbrief. Zo ontvangt u meteen ook alle nieuws over de heraanleg van kruispunt Vierwegen in Herzele.