Heraanleg N32 in Torhout-Lichtervelde

Weg
Datum 01/03/2017 tot 01/07/2017

Op woensdag 1 maart start de heraanleg van de Roeselaarseweg tussen de spoorwegbrug (grondgebied Lichtervelde) en de Roeselaarseweg 36 (grondgebied Torhout). De weg is er in slechte staat en is dringend aan herstelling toe. De werken zullen 57 werkdagen in beslag nemen.

De bestaande weg, die bestaat uit betonplaten, zal door de aannemer worden opgebroken en vervangen door een weg uit asfalt. Ook de parkeerstroken en het fietspad richting Roeselare

worden onder handen genomen en heraangelegd in asfalt. Langsheen het traject zijn de parkeerstroken afgewisseld met groenzones. Bij de intekening van de groenzones hield men rekening met de werking van de lokale bedrijven.

Fasering

In het kader van een zo maximaal mogelijke bereikbaarheid zijn de werken opgesplitst in 2 fases, waarbij er steeds verkeer richting Torhout mogelijk zal zijn. De eerste fase situeert zich aan de oostzijde van de weg (rijvak richting Torhout) en zal de aannemer vermoedelijk begin mei afronden. De tweede fase situeert zich aan de westzijde (rijvak richting Lichtervelde).

Voor de werken zijn 57 werkdagen voorzien. Concreet zou de heraanleg dus tegen de start van het bouwverlof (15 juli) afgerond moeten zijn, indien er geen onvoorziene omstandigheden opduiken.

Omleiding

Tijdens de werken is er steeds verkeer richting Torhout mogelijk. Het verkeer richting Lichtervelde volgt een omleiding via de R34 en de E403 (afrit nr. 9  Lichtervelde). Vervolgens kan men via de N35 de Roeselaarseweg bereiken.

Fietsers blijven doorgang in twee richtingen behouden op de N32.