Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Prins Boudewijnlaan met De Villermontstraat

Heraanleg kruispunt Prins Boudewijnlaan met De Villermontstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N173

Vanaf 1 februari 2022 start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken aan het kruispunt van de Prins Boudewijlaan (N173) met de De Villermontstraat in Kontich. Met de aanleg van nieuwe voorsorteerstroken, een veilige fiets- en voetgangersoversteek en de plaatsing van verkeerslichten wordt het kruispunt veiliger en vlotter ingericht. 

Wat en waarom?

Langs de westkant van de Prins Boudewijnlaan werd recent een nieuwe KMO-zone ontwikkeld. Om deze KMO-zone te ontsluiten komt er een toegang die aansluit op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan met de De Villermontstraat. In het kader hiervan werd het hele kruispunt onder de loep genomen. Vanaf februari zal het Agentschap Wegen en Verkeer een aantal aanpassingen uitvoeren om de verkeersveiligheid te verhogen en de verkeersafwikkeling zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

De werken omvatten volgende ingrepen:

  • nieuwe voorsorteerstroken op de Prins Boudewijnlaan;
  • vernieuwing dubbelrichtingsfietspad Prins Boudewijnlaan richting Antwerpen;
  • aanleg van veilige fiets- en voetgangersoversteek langs één zijde van het kruispunt;
  • vernieuwing en toegankelijker maken van bushaltes langs de Prins Boudewijnlaan;
  • plaatsing van verkeerslichten op het kruispunt.

De informatie op deze webpagina wordt begin januari 2022 nog verder aangevuld. In het document hieronder kan u het ontwerpplan van het kruispunt bekijken.

Timing en impact?

Momenteel voeren de nutsbedrijven al voorbereidende werken uit aan het kruispunt voor het verleggen en vernieuwen van nutsleidingen. De verkeershinder blijft hierbij beperkt.

De hoofdwerken starten op 1 februari 2022 en zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. Als alles vlot verloopt zijn de werken tegen eind maart achter de rug. 

Tijdens de heraanleg van het kruispunt blijft er op de Prins Boudewijnlaan steeds verkeer mogelijk in beide richtingen. De De Villermontstraat zal gedurende een periode wel volledig afgesloten zijn langs de kant van de Prins Boudewijnlaan. Meer info over de fasering van de werken en de verkeershinder volgt begin januari 2022.