Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomstbeeld

Toekomstbeeld

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N43

We vernieuwen de Grote Steenweg (N3) in Zulte en Olsene vanaf de Lijsterstraat tot aan De Dreve. Daarbij maken we werk van veiligere fietspaden, meer groen, een nieuwe riolering en een nieuw kruispunt.

Comfortabele fietspaden en nieuw wegdek

De gewestweg krijgt een rijstrook in elke richting met een nieuw en comfortabel wegdek in asfalt met daarnaast vrijliggende fietspaden. Bekijk hieronder op de kaart de inrichting van de gewestweg op verschillende plaatsen.

Via onderstaande interactieve kaart kan je het traject van de Grote Steenweg (N43) en de verschillende dwarsprofielen per deelgebied in detail bekijken.

Veilig kruispunt

Het kruispunt voor de werken

Het kruispunt voor de werken. De fietspaden, die vandaag op het kruispunt liggen, worden veiliger aangelegd zodat er meer ruimte is tussen fietsers, voetgangers en auto’s.

Met enkele ingrepen wordt het kruispunt van de Grote Steenweg (N43) met de Centrumstraat veiliger voor alle weggebruikers.

  1. Brede voetpaden en veilige oversteken: voetgangers krijgen meer ruimte en een veilige toegang tot de bushaltes. Zo kunnen gebruikers de bussen veilig in- en uitstappen. De oversteekbaarheid van de Grote Steenweg (N43) zal verbeteren door de beveiliging van kruispunten met middeneilanden.
     
  2. Comfortabele en vrijliggende fietspaden: we vernieuwen de fietspaden aan het kruispunt. De fietsstroken op de rijbaan worden vervangen door vrijliggende fietspaden en fietsers krijgen fietsopstelstroken zodat zij een overzicht hebben van het kruispunt.
     
  3. Overzichtelijker oversteken: de voetgangers- en fietsoversteken om de Grote Steenweg (N43) en Centrumstraat over te steken, liggen vandaag op het kruispunt. Dit maakt de situatie voor iedereen veiliger en overzichtelijker. 
     
  4. Nieuw wegdek met bijkomende afslagstroken: het kruispunt krijgt een nieuw wegdek en nieuwe markeringen. In de Grote Steenweg (N43) komt een afslagstrook om linksaf te slaan naar de Centrumstraat. In de Kerkstraat komt een afslagstrook om linksaf te slaan naar de Grote Steenweg (N43).

Het kruispunt na de werken

Bekijk hier het ontwerpplan in detail van de Grote Steenweg (N43) en Centrumstraat.