Heraanleg fietspaden en parkeerstroken op N371 Blankenbergsesteenweg in Brugge

Regio
Gemeente
Weg
Datum 06/05/2019 tot 13/07/2019

Vanaf maandag 6 mei 2019 starten onderhoudswerken aan de fietspaden en parkeerstroken op de N371 Blankenbergsesteenweg tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de Sint-Pieterskerklaan in Brugge. De werken worden in 3 fases uitgevoerd. Indien alles vlot verloopt zullen de werken afgerond zijn vóór de start van het bouwverlof.

Fase 1

De eerste fase van de onderhoudswerken omvat het vernieuwen van de fietspaden en de parkeerstroken op de N371 Blankenbergsesteenweg tussen de Sint-Pietersmolenstraat en de spoorweg.

De gemeenschappelijke oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Sint-Pietersmolenstraat wordt heringericht. Fietsers en voetgangers krijgen elk een eigen oversteekplaats. De oversteekplaats voor voetgangers komt iets zuidelijker te liggen zodat er plaats vrijkomt voor een afslagstrook voor het autoverkeer dat de Sint-Pietersmolenstraat wil inrijden. De oversteekplaats voor fietsers komt aan de andere kant van het kruispunt te liggen. Beide oversteekplaatsen krijgen een middeneiland zodat de weg in twee stappen kan overgestoken worden.

Het fietspad aan de kant van de even huisnummers wijzigt van een dubbelrichtingsfietspad naar een enkelrichtingsfietspad om de veiligheid van de fietsers te verhogen.

Deze fase 1 begint op maandag 6 mei en zal 27 werkdagen in beslag nemen.

Tijdens deze fase wordt het verkeer geregeld met behulp van verkeerslichten. Fietsers krijgen een veiligheidsdoorgang in de werfzone.

Fase 2

De tweede fase omvat het vernieuwen van het fietspad en de parkeerstroken tussen de spoorweg en de Sint-Pieterskerklaan.

De start van deze fase is momenteel voorzien vanaf 17 juni (datum kan nog wijzigen omwille van weerverlet). Er zijn 20 werkdagen voorzien.

Tijdens deze fase is er een omleidingsroute voorzien maar die ligt momenteel nog niet vast en zal later gecommuniceerd worden.

Fase 3

De derde en laatste fase omvat het vernieuwen van de verkeerslichten op het kruispunt met de Sint-Pieterskerklaan. Er komt een conflictvrije verkeersregeling. Deze werken zullen aansluitend op fase 2 uitgevoerd worden en zullen 13 werkdagen in beslag nemen. Tenzij de weersomstandigheden tegenvallen zullen de werken vóór de start van het bouwverlof (13 juli) afgerond zijn. De werken zullen weinig hinder veroorzaken.