Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg fietspaden en nieuwe wegdek Ten Ede (N462) in Zottegem

Heraanleg fietspaden en nieuwe wegdek Ten Ede (N462) in Zottegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N462

Op dinsdag 19 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden op Ten Ede (N462). Voor de veiligheid van de weggebruikers komen er aanliggende en verhoogde fietspaden. De weg wordt plaatselijk volledig afgesloten en alle verkeer moet omrijden. De werken duren tot midden mei 2022.

Wat en waarom?

Op 19 april start de aannemer met het vernieuwen van de fietspaden ter hoogte van huisnummer 191 tot huisnummer 197 op Ten Ede in Zottegem. In de bocht worden de aanliggende fietspaden vaak overreden. Er komen nu verhoogde fietspaden. Op die manier willen we de zichtbaarheid en zo ook de veiligheid van de fietsers verbeteren. Ook het wegdek in asfalt wordt vernieuwd voor beter wegcomfort.  Deze werken starten op 19 april en zullen klaar zijn tegen midden mei 2022.

 

Timing en impact?

  • De weg wordt ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten. Het verkeer zal in beide richtingen een omleiding volgen. De fietsers rijden om via de Klemhoutstraat, Pijperzele en de Faliestraat in de beide richtingen.
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem rijdt om via de Oudenhovestraat, Ten Bosse, Traveins, Meileveld, Meire, Meerlaan, de Kloosterstraat en Smissenhoek.
  • Het autoverkeer richting Brakel rijdt om via de Klemhoutstraat, Pijperzele en de Faliestraat.

 

 

omleidingsplan