Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg fiets- en voetpaden en onderhoud wegdek op Nijvelsesteenweg

Heraanleg fiets- en voetpaden en onderhoud wegdek op Nijvelsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N28

Wat en waarom?

Vernieuwing van fiets- en voetpad en wegdek

Wegen en Verkeer legt de fiets- en voetpaden op de Nijvelsesteenweg (N28) opnieuw aan over een afstand van ongeveer 1,3 kilometer, tussen de ring rond Halle en het deel van de Nijvelsesteenweg dat werd vernieuwd in 2016. Ook de rijweg krijgt een onderhoud.

Bij dit  onderhoud worden de trottoirbanden opgebroken en heraangelegd. Daarnaast wordt het dubbelrichtingsfietspad heraangelegd in asfalt en het voetpad in betonstraatstenen. Ook het wegdek krijgt een grondig onderhoud: de huidige laag asfalt van het wegdek wordt weggefreesd en wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt.

De fiets- en voetpaden op de Nijvelsesteenweg worden over een afstand van ongeveer 1,3 kilometer, tussen de ring rond Halle en het deel van de Nijvelsesteenweg dat werd vernieuwd in 2016, vernieuwd.

Timing en impact?

Laatste fase start op 23 oktober

De werken op de Nijvelsesteenweg starten vanaf maandag 7 september. 

Op vrijdag 23 oktober start de laatste fase van de werken. Zonder onvoorziene (weers)omstandigheden duren de werken tot en met 30 oktober. Op vrijdag 6 november worden de afsluitende asfalteringswerken uitgevoerd, van 's ochtends tot middernacht.

Omleiding voor verkeer in beide richtingen

Om de werken uit te voeren, wordt de toegang tot de Nijvelsesteenweg afgesloten voor bestuurders in beide richtingen.

Wanneer er gewerkt wordt tussen de N203a en het kruispunt met Warande, rijdt het doorgaande verkeer richting Halle om via Warande. Vervolgens neemt het verkeer de Arenbergstraat, Krabos, de Krabbosstraat en de Alsembergsesteenweg om Halle te bereiken.

Er is een omleiding van toepassing voor bestuurders richting Halle wanneer er gewerkt wordt tussen de N203a en Warande.

Wanneer er gewerkt wordt tussen Warande en het kruispunt met de Maasdalweg, rijdt het doorgaande verkeer richting Halle om via de Kasteelbrakelsesteenweg. Vervolgens neemt het verkeer de Dokter Spitaelslaan en Maasdal om Halle te bereiken.

Er is een omleiding voor het verkeer wanneer er gewerkt wordt tussen Warande en het kruispunt met de Maasdalweg.

Bestuurders in de richting van Kasteelbrakel kunnen wel nog steeds gebruik maken van de Nijvelsesteenweg. Voor hen zijn er geen omleidingen van toepassing.