Heraanleg Edingseweg (N495) in Geraardsbergen 

Weg
Datum vanaf 13 november- februari 2019

Op dinsdag 13 november start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de Edingseweg (N495) vlakbij het Vianeplein in Geraardsbergen. De stad Geraardsbergen is al sinds de zomer bezig met de heraanleg van het Vianeplein. Het stuk van de Edingseweg langs het Vianeplein krijgt nu ook een opknapbeurt. Tijdens de werken zal het plaatselijk verkeer de werfzone kunnen passeren via tijdelijk verkeerslichten. De werken aan de Edingesesteenweg duren tot februari 2019.

Wat houden de werken in?

De heraanleg van Vianeplein gebeurt in opdracht van de stad Geraardsbergen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit nu aan met de grondige heraanleg van de Edingseweg (N495), die langs het Vianeplein loopt. Deze werken starten op 13 november. Er komt een nieuwe fundering, een nieuwe grond- en toplaag in asfalt. Ook de voetpaden worden vernieuwd. De werken aan de gewestweg zullen duren tot februari 2019.

Hoe rijdt het verkeer?

  • Tijdens de werken kan het plaatselijk verkeer de werfzone passeren en wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten.
  • Doorgaand verkeer rijdt om via Herne (N255) en Galmaarden (N272) in de beide richtingen.
  • Fietsers en voetgangers zullen wel gedurende de volledige duur van de werken langs de werfzone kunnen blijven passeren.

Situatie vanaf 10 januari 2019

  • De Edingseweg gaat helemaal dicht voor alle verkeer. Alle verkeer rijdt om via Herne (N255) en Galmaarden (N272) in de beide richtingen.
  • Fietsers en voetgangers kunnen ook tijdens deze fase langs de werfzone passeren.