Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Brusselsesteenweg / Dendermondsesteenweg (N47)

Heraanleg Brusselsesteenweg / Dendermondsesteenweg (N47)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N47

De drukke Brusselsesteenweg / Dendermondsesteenweg (N47) is een belangrijke verbindingsweg tussen Dendermonde en Asse. Deze gewestweg werd de voorbije jaren voor een deel vernieuwd door de komst van het nieuwe retailpark. In 2022 willen we de Brusselsesteenweg / Dendermondsesteenweg op twee bijkomende plaatsen aanpakken voor vlotter en veiliger verkeer. 

Wat en waarom?

Vernieuwing kruispunt met Lange en Korte Minnestraat

De Brusselsesteenweg (N47) in Lebbeke voldoet niet meer aan de vereisten van een veilige en comfortabele weg voor alle weggebruikers ter hoogte van het kruispunt met de Korte Minnestraat en de Lange Minnestraat. Daarom vernieuwen we de gewestweg vanaf huisnummer 253 (grens vorige werken t.h.v. retailpark) tot net voorbij de bushaltes “Lebbeke Lange Minnestraat”. Onder de grond blijft de riolering behouden, maar bovengronds wordt alles aangepakt van gevel tot gevel. Hierbij staan drie doelstellingen centraal:

  • We vernieuwen de klinkers van het dubbelrichtingsfietspad door een fietspad in asfalt. Dit nieuwe fietspad wordt bovendien afgescheiden van het autoverkeer door middel van greppels of boordstenen. Zo kunnen fietsers in de toekomst veiliger en comfortabeler fietsen. 
  • De bushaltes ‘Lebbeke Lange Minnestraat’ worden aan beide zijden van de rijweg ingericht volgens de hedendaagse noden van het openbaar vervoer. Zo kunnen gebruikers vlotter in- en uitstappen aan de bushaltes. 
  • We vervangen de huidige betonplaten van de rijweg door een nieuwe rijweg in asfalt. Dit zal een vermindering van het geluid door de voorbijrijdende auto’s met zich meebrengen. Ook vernieuwen we de verkeerslichten van het kruispunt volledig.

Alvorens Wegen en Verkeer de weginfrastructuur vernieuwt, verplaatsen de nutsbedrijven hun leidingen voor elektriciteit, gas en telecom. 

Vernieuwing tussen Lindelaan en Rijksweg 

In dezelfde periode als bovenstaande werken, pakken we ook de Dendermondsesteenweg (N47) aan tussen de Lindelaan en de Rijksweg. In deze zone herstellen we lokale verzakkingen in het fietspad en we vernieuwen de rijweg door een nieuwe onder- en toplaag in asfalt aan te brengen en de riooldeksels te veranderen. Hierdoor wordt het ook op dit stuk van de Dendermondsesteenweg opnieuw aangenaam fietsen en vermindert het geluid van het verkeer dat over de riooldeksels rijdt. 

Timing en impact?

Vernieuwing kruispunt met Lange en Korte Minnestraat

De nutsbedrijven vernieuwen en verplaatsen de nutsleidingen aan beide zijden van de Brusselsesteenweg (N47) van 7 maart tot eind april 2022. Van 8 augustus tot midden oktober 2022 vernieuwt Wegen en Verkeer de weginfrastructuur.

Vernieuwing tussen Lindelaan en Rijksweg

Wegen en Verkeer vernieuwt dit deel van de Dendermondsesteenweg (N47) eind september 2022. Deze werken zouden ongeveer een week duren.

Meer informatie over de timing en fasering leest u bij Timing en Fasering.