Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en impact

Timing en impact

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Timing en fasering van de werken

Nutswerken - 6 september tot eind 2021

Op maandag 6 september 2021 gingen de nutswerken van start. Dan gaan de nutsmaatschappijen aan de slag om hun leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie te vernieuwen. Die werken zullen tot eind 2021 duren. 

Om de hinder voor het verkeer, de handelaars en omwonenden te beperken voeren ze de werken uit in verschillende fases.

fasering van de nutswerken op de N70 in Oostakker Gent

Wegen- en rioleringswerken -  maart 2022 tot voorjaar 2024

In maart 2022 starten dan de wegen- en rioleringswerken. Die zullen ongeveer 2 jaar duren. Ook deze werken voeren we in verschillende fases uit. 

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Door de wegen- en rioleringswerken in een aantal fases uit te voeren, blijft gemotoriseerd verkeer op de Antwerpsesteenweg altijd mogelijk in beide richtingen. We zorgen voor een maximale bereikbaarheid van handelszaken en woningen.

De R4-oprit richting Zelzate en Gent-Zeehaven zal tijdens de wegen- en rioleringswerken even afgesloten worden. Ook de afrit ter hoogte van de Orchideestraat zal tijdens die werken even dicht moeten.

Overzichtskaart bereikbaarheid - N70 Oostakker

Omleiding fietsverkeer

Fietsers worden in verschillende fases van de werken omgeleid via parallelle trajecten aan de N70.

Openbaar vervoer

Ten slotte zal de bushalte Oostakker Eisenhowerlaan tijdelijk geschrapt worden op het moment dat we ter hoogte van deze bushalte werken uitvoeren. Andere bushaltes op het traject worden wellicht tijdelijk een aantal meters verplaatst naar plekken buiten de werfzone. 

Werken in de omgeving 

De komende jaren worden er in het oosten van Gent heel wat wegenwerken uitgevoerd.

Zo wordt er onder andere gewerkt aan het belangrijke verkeersknooppunt Gent-Dampoort, het Bedrijventerrein Oostakker, de N70 in Oostakker, de R4 ter hoogte van Eurosilo, de spoorwegovergang Hogeweg en de Meulestedebrug.

Om de hinder van deze gecombineerde werken zoveel mogelijk te beperken, sloegen verschillende partners de handen in elkaar: op Gent op Weg krijgt u een overzicht van alle werven in het noorden en oosten van Gent. U kan er ook doorklikken naar meer informatie over deze werken.

Wil u meer informatie over de werken aan Gent-Dampoort? Dan kan u ook hier doorklikken.