Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot onderhoud voor brug in knooppunt E40 / E314 in Heverlee

Groot onderhoud voor brug in knooppunt E40 / E314 in Heverlee

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40

UPDATE 14/09/21: momenteel werkt de aannemer op de weghelft van de E40 in de rijrichting van Brussel. Het verkeer dat vanuit Luik naar Brussel rijdt, moet ter hoogte van de werf naar rechts uitwijken. Deze verkeerssituatie duurt nog tot eind oktober 2021. In de wintermaanden werkt de aannemer aan de onderkant van de bruggen en is er geen hinder op de snelweg. Onderaan deze pagina leest u alles over de verkeershinder.

Wat en waarom?

Brug volledig gestript

De brug krijgt op een zestal maanden een groot onderhoud. Ze wordt gestript tot op het beton, de aannemer voert herstellingen uit aan het beton en daarna vernieuwt hij de waterdichting en de volledige wegopbouw.

Timing en impact?

Werken in twee fases

Wegen en Verkeer voert de werken in fasen uit, zodat de weggebruiker zo weinig mogelijk hinder ondervindt. 

Fase 1 (maart 2021 - eind oktober 2021)

  • Wat? In een eerste fase werkt de aannemer op het deel van de brug waar het verkeer rijdt dat van de E314 (vanuit Lummen) komt en invoegt op de E40 richting Luik. In die eerste fase zal de aannemer ook werken aan de andere kant van de brug, waar het verkeer richting Brussel rijdt. Daar zal hij achter de vangrail al onderhoudswerken doen, zodat die zone in de tweede fase kan gebruikt worden om tijdelijke rijstroken aan te leggen.
  • Hinder? In deze eerste fase is er nauwelijks hinder voor het verkeer.

De situatie op de E40 van begin mei tot eind oktober. Klik op de knop rechtsboven om de afbeelding te vergroten.

November-februari: Geen hinder op snelweg

Tijdens de wintermaanden werkt de aannemer aan de onderkant van de brug. Dan is er geen hinder voor het verkeer op de snelweg.

Fase 2 (maart 2022 - augustus 2022)

  • Hinder? Vanaf het voorjaar van 2022 werkt de aannemer op de weghelft richting Luik. Vanaf dan moet het verkeer in deze richting over versmalde rijstroken.