Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot onderhoud voor brug in knooppunt E40 / E314 in Heverlee

Groot onderhoud voor brug in knooppunt E40 / E314 in Heverlee

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40

UPDATE 24/03/21: de verkeerssituatie met versmalde rijstroken zal in voege blijven vanaf 1 mei tot half september. Lees meer over de tijdelijke verkeerssituatie onderaan deze webpagina onder "timing en impact". 

Wegen en Verkeer start op 15 maart met een groot onderhoud van een brug in het knooppunt van de E40 en de E314 in Heverlee. Het gaat over de brug van de E40, waar die over de E314 gaat. Vanaf 1 mei tot eind juni zal het verkeer op de brug over versmalde rijstroken rijden. in de rijrichting van Brussel zullen er dan maar twee in plaats van drie rijstroken open zijn voor het verkeer. Automobilisten die vanuit Tienen / Luik richting Brussel rijden moeten in die periode  rekening houden met bijkomende wachttijden, vooral in de ochtendspits. 

Wat en waarom?

Brug volledig gestript 
De brug krijgt op een zestal maanden een groot onderhoud. Ze wordt “gestript” tot op het beton, de aannemer voert herstellingen uit aan het beton en daarna vernieuwt hij de waterdichting en de volledige wegopbouw. In de loop van juli zullen de werken beëindigd worden. 

Timing en impact?

Nauwelijks hinder in eerste fase 

Wegen en Verkeer voert de werken in fasen uit, zodat de weggebruiker zo weinig mogelijk hinder ondervindt.  In een eerste fase, van 15 maart tot eind april,  werkt de aannemer op het deel van de brug waar het verkeer rijdt dat van de E314 (vanuit Lummen) komt en invoegt op de E40 richting Luik. In die eerste fase zal de aannemer ook werken aan de andere kant van de brug, waar het verkeer richting Brussel rijdt. Daar zal hij achter de vangrail al onderhoudswerken doen, zodat die zone in de tweede fase (vanaf 1 mei, lees hieronder) kan gebruikt worden om tijdelijke rijstroken aan te leggen. In deze eerste fase van de werken zal er nauwelijks hinder zijn voor het verkeer. 

Drukkere ochtendspits richting Brussel vanaf 1 mei 

Vanaf 1 mei zal het verkeer richting Brussel maar over twee rijstroken beschikken. Daardoor zullen de wachttijden in de ochtendspits oplopen. In de rijrichting van Luik blijven er drie versmalde rijstroken in gebruik. Dit schema stelt de verkeerssituatie vanaf 1 mei voor: