Grimbergen: asfalteringswerken op de Wolvertemsesteenweg (N211)

Regio
Gemeente
Weg
Datum Paasvakantie 2020

UPDATE 18/03/20: Deze werf is stopgezet/uitgesteld tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is, zal deze gecommuniceerd worden.

In de eerste week van de paasvakantie, tussen maandag 6 en vrijdag 10 april, voert Wegen en Verkeer gedurende twee dagen asfalteringswerken uit op de Wolvertemsesteenweg in Grimbergen, tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N202) en het kruispunt met de Keienberglaan/Beiaardlaan. Tijdens de werken wordt de Wolvertemsesteenweg plaatselijk afgesloten in de richting van Meise. Het verkeer volgt er een korte omleiding.

Vernieuwing asfalt over 200 meter

In de winkelzone op de Wolvertemsesteenweg in Grimbergen zijn deze winter op verschillende plaatsen putten ontstaan in het wegdek.  Om dit op te lossen, legt Wegen en Verkeer tussen maandag 23 maart en vrijdag 3 april een nieuwe asfaltlaag aan en vernieuwen we delen van de onderlaag van het wegdek. Dat doen we over een afstand van zo’n 200 meter. De werken worden gespreid over twee werkdagen. Omwille van de weersomstandigheden kunnen we nu nog niet exact zeggen wanneer de werken  plaatsvinden. 

Verkeer richting Meise omgeleid, handelszaken blijven bereikbaar

Tijdens de werken kan het verkeer op de Wolvertemsesteenweg enkel in de richting van Vilvoorde doorrijden. Voor fietsers en voetgangers is er altijd doorgang in beide richtingen. Ook de handelszaken blijven altijd bereikbaar. ​Voor het verkeer richting Meise zijn omleidingen voorzien: 

  • Lokaal- en busverkeer volgt een korte omleiding langs de Keienberglaan en de Beigemsesteenweg. 
  • Vrachtverkeer (+3,5t) volgt een omleiding via de Veldkantstraat, Humbeeksesteenweg/Benedenstraat, Kerkstraat/Kruisstraat en Beigemsesteenweg.