E34: Onderhoud wegdek en renovatie tunnel in Zelzate

Regio
Gemeente
Weg
Datum 27 maart tot 23 oktober 2017

Update 12/10: De tunnelwerken zitten mooi op schema. Om alle verkeerssignalisatie weg te nemen, zullen we de tunnel nog één nacht moeten afsluiten in beide richtingen. Vanaf maandag 23 oktober, voor de ochtendspits zal het verkeer op de E34 overal terug over twee rijstroken kunnen rijden in beide richtingen. Lees hieronder meer over de laatste fasen.   

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op 27 maart met de renovatie van de Zelzatetunnel. De wanden net voor en na de tunnel en het wegdek in de tunnel worden vernieuwd. De aannemer werkt in twee grote fasen zodat het verkeer altijd kan doorrijden zij het over één rijstrook in elke richting. Vanaf september starten ook onderhoudswerken tussen de Zelzatetunnel en Moerbeke (8km). Tijdens het zomerverlof wordt bewust niet gewerkt om het kustverkeer niet te hinderen.

Wat houden de werken in?

De Zelzatetunnel wordt grondig gerenoveerd. De wanden net voor en na de tunnel worden vernieuwd en het wegdek in de tunnel krijgt een opknapbeurt. Daarnaast worden alle voegen geïnjecteerd om ze waterdicht te maken en komen er 40 nieuwe deuren in de tunnel. Het geluidsarm wegdek en de nieuwe voegen zullen het wegcomfort verbeteren en de geluidsoverlast verminderen.

Daarnaast voeren we onderhoudswerken uit op de E34/N49 richting Antwerpen. Tussen de R4 Oost en Moerbeke krijgt het wegdek een volledig nieuwe verharding. Het gaat over een stuk van 8 km.

Timing 

27 maart tot juni 2017 (fase 1) en september tot november 2017 (fase 2)

Fasering

Er wordt gewerkt in twee fasen. Het verkeer rijdt tijdens de eerste fase over de rijbaan richting Antwerpen, daarna wordt de andere helft aangepakt en rijdt alle verkeer over de rijvakken richting kust.  

Fase 1: afgerond

Fase 2: 16 augustus - november 2017

In deze fase werkt de aannemer opnieuw in de Zelzatetunnel, maar nu in de andere tunnelkoker. Daarnaast voert hij het onderhoud aan het wegdek van de E34 richting Antwerpen uit. Deze werfzone is ongeveer 8 km en loopt van de tunnel in Zelzate tot Moerbeke. 

nu tot 22/10: één rijstrook in Zelzatetunnel tot november 2017

De aannemer werkt verder in de tunnelkoker richting Antwerpen.

  • Tot november rijdt het verkeer ter hoogte van de Zelzatetunnel over één rijstrook in elke richting.
  • Alle op- en afritten zijn open.
  • Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u in de tunnel.

Van zondagmiddag 22 oktober om 12.00u tot maandagochtend om 5.00u: Zelzatetunnel dicht

Om de werfsignalisatie op een veilige manier te kunnen laten wegnemen, sluiten we de Zelzatetunnel één nacht af in beide richtingen.

  • De aannemer neemt alle signalisatie aan de tunnel weg.
  • De tunnel gaat dicht van zo 22/10 12.00u tot ma 23/10 5.00u.
  • Verkeer rijdt in beide richtingen om via de R4 in Zelzate via de op- en afritten Zelzate-West en Zelzate-Oost.

Vanaf maandag 23 oktober (om 5u s' morgens): tunnelwerken klaar en alles terug open voor het verkeer 

Het verkeer op de E34 kan overal terug over twee rijstroken rijden in beide richtingen.

Minder hinder

  • De aannemer werkt 7/7.
  • Er wordt zo weinig mogelijk gewerkt in de zomervakantie om het drukke kustverkeer te sparen. 
  • Voor de veiligheid geldt er in de tunnel een snelheidsbeperking van 50 km/u. De federale wegpolitie zal hierop toezien met snelheidscontroles. 
  • De werken zijn goed afgestemd. De renovatiewerken aan de tunnel lopen bewust samen met de onderhoudswerken op de E34 tussen de Zelzatetunnel en Moerbeke.

Digitale nieuwsbrief

Wenst u verwittigd te worden via mail bij de start van de werken, dan kunt u zich via de knop rechts bovenaan deze pagina inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.