E17- Structureel onderhoud tussen Waasmunster en Sint-Niklaas

Weg
Datum 7 april- najaar 2019

Update 6/05:  We hebben nog geen specifieke data. Het komende weekend zijn de weersomstandigheden opnieuw ongunstig en het is belangrijk voor deze werken dat beide weekends opeenvolgend zijn. We houden u verder op de hoogte van nieuwe timing. Lees meer hieronder

Op 7 april startte het Agentschap Wegen en Verkeer met structurele onderhoudswerken op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. In totaal wordt 8 km nieuwe snelweg aangelegd. Ook de oprit in Waasmunster naar de E17 richting Antwerpen wordt volledig vernieuwd. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken gebeuren de werken tijdens de paasvakantie (1 week) en tijdens het weekend.

Wat doen we?

De aannemer werkt aan een grondige vernieuwing van het asfalt op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. In totaal wordt 8 km nieuwe snelweg aangelegd. In de richting van Antwerpen wordt gewerkt vanaf de afrit Waasmunster tot aan de splitsing met de parallelweg. Ook de oprit Waasmunster wordt volledig heraangelegd. In de richting van Gent komt er nieuwe asfalt tussen Sint-Niklaas en de brug van de Neerstraat.

Timing

De heraanleg van de E17 richting Gent gebeurt in de eerste week van de paasvakantie, van zondagavond 7 april tot zondag 14 april. De aannemer werkt 24u/24)

De heraanleg van de E17 richting Antwerpen zal in twee weekends uitgevoerd worden, telkens van vrijdagavond tot zondagavond. 

Verkeer

Heraanleg richting Gent van 7 tot 14 april: afgerond

Heraanleg richting Antwerpen (twee weekends) data nog niet gekend

 • E17: twee versmalde rijstroken richting Antwerpen.
 • Twee opeenvolgende weekends:
  • oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster afgesloten: Verkeer rijdt op richting Gent, volgt de E17 tot het op- en afrittencomplex in Lokeren en kan daar keren. 
  • afrit van de E17 richting Antwerpen naar parallelweg in Sint-Niklaas afgesloten: Verkeer moet doorrijden tot het op- en afrittencomplex in Haasdonk en kan daar keren. 
 • weekend XXX : oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster afgesloten (zelfde omleiding). 

   

Omleidingen ​​​​

 

Omleiding Minder hinder

 • Uitgekiende fasering en een korte uitvoeringstermijn
 • Werken tijdens paasvakantie en tijdens het weekend.