E17 Nazareth: renovatie brug en aanleg fietspaden

Weg
Datum 5 augustus 2019 tot voorjaar 2020

Update 18/12: De renovatie van de brug van de Steenweg Astene over de E17 in Nazareth is bijna afgerond. Morgen, 19/12/2019, gaat de brug opnieuw open voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf dan gebruik maken van de nieuw aangelegde fietspaden naar en op de brug. In het voorjaar van 2020 zal er nog een tweetal dagen hinder zijn om de voegen op de brug af te werken. Door het slechte weer moeten we wachten tot na de winter om deze werken uit te voeren. Ook in het voorjaar werken we nog een aantal nachten aan de onderzijde van de brug. 

De Steenweg Astene in Nazareth loopt over de E17. Sinds 5 augustus krijgt de brug een grondige opknapbeurt. Tegelijkertijd komen er nieuwe, veilige fietspaden tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat. Ook het wegdek wordt in deze zone vernieuwd. Dit is een project waar het Agentschap Wegen en Verkeer samenwerkt met de gemeente Nazareth.

Wat houden de werken in?

De aannemer zal zowel de brug renoveren als een stuk van de steenweg vernieuwen:

  • Voor de brugrenovatie vernieuwt de aannemer de waterdichting, het wegdek, de brugvoegen en de leuningen. 
  • Daarnaast werkt hij in de Steenweg Astene tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat. Daar komen er vrijliggende fietspaden, behalve op de brug zelf, waar er verhoogde fietspaden komen. Ook het wegdek, de grachten en de verlichting worden in deze zone aangepakt. 

Wanneer werken we?

De werken zijn gestart op 5 augustus en zullen tot het einde van 2019 duren.

Hinder?

Op de E17 zal er geen hinder zijn voor het verkeer. 

De Steenweg Astene gaat tijdens de volledige duur van de werken volledig dicht tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat. Alle gemotoriseerd verkeer en de fietsers moeten tot het einde van het jaar omrijden via de brug van de 's Gravenstraat (N437).