E17 Nazareth: renovatie brug en aanleg fietspaden

Weg
Datum 5 augustus 2019 tot voorjaar 2020

Update  16/3: We maken van het goede weer gebruik om de herstellingen aan de voegen van de brug af te werken. Hierdoor gaat de Steenweg op Astene dicht van dinsdag 17 maart om 5u tot woensdag 18 maart om 20u.  Lees meer 

De Steenweg Astene in Nazareth loopt over de E17. Sinds 5 augustus krijgt de brug een grondige opknapbeurt. Tegelijkertijd komen er nieuwe, veilige fietspaden tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat. Ook het wegdek wordt in deze zone vernieuwd. Dit is een project waar het Agentschap Wegen en Verkeer samenwerkt met de gemeente Nazareth.

Wat houden de werken in?

De aannemer zal zowel de brug renoveren als een stuk van de steenweg vernieuwen. Voor de brugrenovatie vernieuwt de aannemer de waterdichting, het wegdek, de brugvoegen en de leuningen. Daarnaast werkt hij in de Steenweg Astene tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat. Daar komen er vrijliggende fietspaden, behalve op de brug zelf, waar er verhoogde fietspaden komen. Ook het wegdek, de grachten en de verlichting worden in deze zone aangepakt. 

Wanneer werken we?

De werken zijn gestart op 5 augustus en duren tot in het voorjaar 2020.

Hinder?

Voor herstellingen aan de voegen van de brug gaat de Steenweg op Astene 2 dagen dicht voor alle verkeer. We voeren deze werken uit van dinsdag 17 maart om 5u tot 18 maart om 20u. Iedereen moet omrijden via de brug over de E17 van de 's Gravenstraat (N437).