Doortocht Zeveneken (N70)

Weg
Datum Nutswerken vanaf 4 november 2019, heraanleg vanaf zomer 2020

Update 18/03: Omwille van de coronaproblematiek schort Fluvius tijdelijk alle werkzaamheden op. Fluvius was bezig met voorbereidende nutswerken (geen wegeniswerken) en zal de werf veilig achterlaten.  Meer info op de website van Lochristi.

De doortocht van de N70 in Zeveneken wordt grondig heringericht. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Lochristi, de stad Lokeren en Aquafin slaan hiervoor de handen ineen. De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel (Lochristi) tot een stuk voor de Doorgangstraat (Lokeren). Er komen comfortabele fiets- en voetpaden, een nieuw wegdek in asfalt en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de dorpskern krijgt een nieuw aangelegd dorpsplein, comfortabele busperrons en de nodige aandacht voor groen.

 

De bebouwde kom wordt duidelijk afgebakend met een rotonde aan de Zavel en met een middeneiland aan de kant van Lokeren. Er komen veilige en comfortabele fietspaden. Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt. Waar mogelijk voorzien we extra groen. De dorpskern aan de zeven eiken krijgt een volledige face-lift. Er komt een nieuw verkeersplein met parkeerplaatsen en comfortabele busperrons met opnieuw de nodige aandacht voor groen. Omdat de weg over de volledige breedte wordt aangepakt zal er tegelijk een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd. Het afvalwater van bijna 2000 inwoners van Zeveneken, dat vandaag nog ongezuiverd in de natuur terechtkomt, wordt op de waterzuiveringsinstallatie van Lokeren aangesloten.

 

Timing 

De nutswerken zijn gestart op 4 november 2019 en zullen ongeveer een jaar duren. In de zomer van 2020, start de heraanleg zelf (wegen- en rioleringswerken).

Werken nutsmaatschappijen

De nutsmaatschappijen vernieuwen de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie. Ze voeren deze werken in verschillende fasen uit. In de eerste fase werken ze op de N70 tussen de Zavel en de Hoekstraat. Tijdens de eerste week van de werken zal er hinder zijn op het voetpad en het fietspad. Fietsers rijden over de rijweg, gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen gebruik maken van de N70.

Vanaf 12 november schakelen de nutswerken een versnelling hoger. Vanaf dan tot het einde van het jaar zal er eenrichtingsverkeer gelden op de N70. Wie richting Gent rijdt, kan dat langs de werfzone op de N70. Richting Sint-Niklaas geldt een omleiding via de Rivierstraat en de Beerveldse Baan (N449), het op- en afrittencomplex Beervelde, de E17, het op- en afrittencomplex Lokeren en de Zelebaan (N47).

In de loop van donderdag 5 maart verdwijnen de signalisatie en de betonblokken waardoor vanaf vrijdag 6 maart weer tijdelijk tweerichtingverkeer mogelijk is op de Gentse Steenweg (N70) en in Zeveneken-dorp (= heel het grondgebied van Lochristi).

Vanaf 9 maart starten werken in de Halve Dreef. De straat wordt niet afgesloten, maar hinder is mogelijk.

Vanaf maandag 23 maart (datum onder voorbehoud) is er op de Gentse Steenweg (N70) vanuit Lokeren opnieuw slechts eenrichtingverkeer mogelijk richting Lochristi tot aan de Drongenstraat. Vanaf de Drongenstraat is er dan nog steeds verkeer mogelijk in beide richtingen. Ook de Hoekstraat blijft dus bereikbaar.

Omleiding?

Autoverkeer volgt tot vrijdag 6 maart in beide richtingen een omleiding via de E17.

Van vrijdag 6 tot maandag 23 maart (o.v.) is er geen omleiding 

De bussen van De Lijn volgen tot en met 5 maart in beide richtingen een omleiding via Beerveldse Baan en Bastelare (www.delijn.be). Voor de veiligheid van de reizigers zijn de haltes Zavel en Kerk in beide richtingen geschrapt. Zij worden verwezen naar de (tijdelijke) haltes Eikstraat, Sint-Elooistraat of Beerveldse Baan. Het gemeentebestuur van Lochristi besliste om een gratis pendelbus (Begonia Reizen) in te leggen tussen Zeveneken en Lochristi tijdens weekdagen (alle info over de pendelbus op de website van Lochristi)

Werken heraanleg zelf

Eenmaal de fasering van de werken gekend is, komt alle informatie op deze webpagina

Communicatie

  • Op 11 juni 2018 vond een informatiemarkt plaats om bewoners en handelaars te informeren over de werken. Alle panelen met alle informatie kunt u rechtsboven bekijken. Bekijk de sfeervideo hieronder.
  • Voor meer info over de nutswerken in Lochristi. Klik hier.
  • Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen kunt u met vragen terecht bij Fluvius, die de nutswerken coördineert:
  • We stellen voor de heraanleg een bereikbaarheidsadviseur aan.  Bewoners en ondernemers uit de buurt kunnen bij hem terecht met vragen over hun bereikbaarheid tijdens de werken via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via GSMnr. 0476 72 22 57
  • Alle bewoners en handelaars zullen tijdig geinformeerd worden via bewonersbrieven.
  • Wilt u op de hoogte gehouden worden van de werken, schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief via deze link.