Overslaan en naar de inhoud gaan

Doortocht Zeveneken (N70)

Doortocht Zeveneken (N70)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N70

In de tweede helft van september 2020 gaat de heraanleg van de N70 in Zeveneken van start. Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, gemeente Lochristi en Stad Lokeren slaan daarvoor de handen in elkaar. Hiermee willen we de veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de kern van Zeveneken.

Wat en waarom?

We wilden u graag meer vertellen over deze werken tijdens een infomarkt. Omwille van de coronamaatregelen kan deze niet plaatsvinden. Daarom geven we u in onderstaand filmpje alle belangrijke informatie over deze werken mee.

Heraanleg doortocht Zeveneken 

Infofilmpje heraanleg doortocht Zeveneken 

Wat houden de werken in?  

De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel (Lochristi) tot een stuk voor de Doorgangstraat (Lokeren).

De dorpskern aan de zeven eiken krijgt een volledige face-lift: een nieuw aangelegd dorpsplein, extra parkeerstroken, een parking met een ‘zoen en vroem’-zone waar ouders hun kinderen van en naar school kunnen brengen (tussen de kerk en de Drongenstraat), ruimte voor veilige fiets- en voetpaden, comfortabele busperrons en meer groen. Er blijft voldoende ruimte voor de jaarlijkse kermis op de hoek van de Sint-Elooistraat.

De bebouwde kom wordt duidelijk afgebakend met een rotonde aan de Zavel en met een middeneiland aan de kant van Lokeren. Ook hier komen veilige en comfortabele fietspaden. Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt.

De uitgebreide plannen voor de heraangelegde N70 kan u bekijken in deze folder.

Omdat de weg over de volledige breedte wordt aangepakt zal Aquafin tegelijk een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd. Het afvalwater van bijna 2000 inwoners van Zeveneken, dat vandaag nog ongezuiverd in de natuur terechtkomt, wordt op de waterzuiveringsinstallatie van Lokeren aangesloten.

Werfzones doortocht N70 Zeveneken

Werfzones doortocht N70 Zeveneken

Timing en impact?

Timing 

De werken worden in vier fases aangepakt. Ze starten in september 2020 in de Sint-Elooistraat en eindigen in het voorjaar van 2022 in de Gentse Steenweg.

Er wordt ook gewerkt in enkele zijstraten: er zullen rioleringswerken zijn in de Sint-Elooistraat, Halve Dreef, Hoekstraat en Kallestraat.

De vermelde timing is afhankelijk van een vlot verloop van de werken en goede weersomstandigheden.

Fasering

Fasering van de werken op de N70

Fase 1: Zavel tot en met kruispunt Sint-Elooistraat , 28 september 2020 – voorjaar 2021

In de eerste fase (september 2020 – voorjaar 2021) wordt er gewerkt van net voorbij de Zavel tot en met het kruispunt van de Sint-Elooistraat.

Om de aanleg van de nieuwe riolering op een goede en veilige manier uit te voeren, wordt er over de hele breedte van de weg gewerkt. Dat maakt dat de zones waarin gewerkt wordt afgesloten zullen zijn voor alle verkeer. Ook fietsers moeten dan omrijden. Woningen en handelszaken met de wagen of de fiets bereiken zal tijdens de werken niet mogelijk zijn.

Daarna pakken we de volgende fases aan:

  • Fase 2: N70 Kruispunt Sint-Elooistraat tot en met kruispunt Drongenstraat
  • Fase 3: N70 van kruispunt Drongenstraat tot en met inrit houthandel Gentse Steenweg 357
  • Fase 4: N70 van inrit houthandel Gentse Steenweg 357 tot Gentse Steenweg 337

Omleiding?

Vanaf 28 september is de N70 volledig onderbroken.

  • Lokaal verkeer en fietsers volgen de omleiding via de Beerveldsebaan, Bastelare/Nieuwpoortstraat en de Drongenstraat. 

  • Doorgaand verkeer kan de omleiding volgen via de Koningin Fabiolalaan, E17 en Beerveldsebaan. 

  • Het busverkeer volgt een plaatselijke omleiding. De gemeente Lochristi voorziet een extra busverbinding tussen Zeveneken en Lochristi. Meer informatie hierover leest u op www.lochristi.be.

Omleidingsplan - Heraanleg doortocht Zeveneken

Omleidingskaart - N70 Zeveneken - Dorp 

Fasering van de werken in de zijstraten

A. Begin Sint-Elooistraat: midden september – midden november 2020

Ook in enkele zijstraten vernieuwt Aquafin de riolering. Deze werken starten in de Sint-Elooistraat. De riolering wordt vernieuwd in een klein stuk van de straat dat loopt van het kruispunt met de N70 tot de eerste afslag voorbij slagerij ‘Kurt en Leen’. Deze werken nemen 1 maand in beslag. Ze starten half september en duren tot eind oktober.

Daarna pakken we de volgende zijstraten aan:

  • B. Halve dreef (half november – eind december 2020)
  • C. Hoekstraat (half november – eind maart 2021)
  • D. Kallestraat (2de helft 2021)
Faseringskaart - Heraanleg doortocht N70 Zeveneken

Faseringskaart 

Vragen over dit project?

Contact
Bereikbaarheidsadviseur
Telefoon
0476 72 22 57
E-mail
Website