Doortocht Zeveneken (N70)

Weg
Datum Nutswerken vanaf 4 november 2019, heraanleg vanaf zomer 2020

Update 21/01: Voor de veiligheid van de wegenwerkers, fietsers, voetgangers en automobilisten, maar ook voor een efficiënte uitvoering van de werken wordt Zeveneken-Dorp afgesloten voor doorgaand verkeer. vanaf woensdag 22 januari. Tot eind maart worden betonblokken geplaatst op het kruispunt van Zeveneken-Dorp met de Sint-Elooistraat. Autoverkeer volgt richting Lochristi en Lokeren een omleiding via de E17. De bussen van De Lijn volgen in beide richtingen een omleiding via Beerveldse Baan en Bastelare. Lees er hier meer over. 

De doortocht van de N70 in Zeveneken wordt grondig heringericht. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Lochristi, de stad Lokeren en Aquafin slaan hiervoor de handen ineen. De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel (Lochristi) tot een stuk voor de Doorgangstraat (Lokeren). Er komen comfortabele fiets- en voetpaden, een nieuw wegdek in asfalt en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de dorpskern krijgt een nieuw aangelegd dorpsplein, comfortabele busperrons en de nodige aandacht voor groen.

 

De bebouwde kom wordt duidelijk afgebakend met een rotonde aan de Zavel en met een middeneiland aan de kant van Lokeren. Er komen veilige en comfortabele fietspaden. Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt. Waar mogelijk voorzien we extra groen. De dorpskern aan de zeven eiken krijgt een volledige face-lift. Er komt een nieuw verkeersplein met parkeerplaatsen en comfortabele busperrons met opnieuw de nodige aandacht voor groen. Omdat de weg over de volledige breedte wordt aangepakt zal er tegelijk een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd. Het afvalwater van bijna 2000 inwoners van Zeveneken, dat vandaag nog ongezuiverd in de natuur terechtkomt, wordt op de waterzuiveringsinstallatie van Lokeren aangesloten.

 

Timing 

De nutswerken starten op 4 november 2019 en zullen ongeveer een jaar duren. In de zomer van 2020, start de heraanleg zelf (wegen- en rioleringswerken).

Werken nutsmaatschappijen

De nutsmaatschappijen vernieuwen de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie. Ze voeren deze werken in verschillende fasen uit. In de eerste fase werken ze op de N70 tussen de Zavel en de Hoekstraat. Tijdens de eerste week van de werken zal er hinder zijn op het voetpad en het fietspad. Fietsers rijden over de rijweg, gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen gebruik maken van de N70.

Vanaf 12 november schakelen de nutswerken een versnelling hoger. Vanaf dan tot het einde van het jaar zal er eenrichtingsverkeer gelden op de N70. Wie richting Gent rijdt, kan dat langs de werfzone op de N70. Richting Sint-Niklaas geldt een omleiding via de Rivierstraat en de Beerveldse Baan (N449), het op- en afrittencomplex Beervelde, de E17, het op- en afrittencomplex Lokeren en de Zelebaan (N47).

Vanaf 6 januari 2020 wordt het traject Hoekstraat - Zavel volledig afgesloten voor alle verkeer. Tot en met 17 januari geldt in de Hoekstraat éénrichtingsverkeer van Zeveneken-Dorp naar Ruilare. Autoverkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de E17. De bussen van De Lijn volgen in beide richtingen een omleiding via Beerveldse Baan en Bastelare (www.delijn.be). Voor de veiligheid van de reizigers zijn de haltes Zavel en Kerk in beide richtingen geschrapt. Zij worden verwezen naar de (tijdelijke) haltes Eikstraat, Sint-Elooistraat of Beerveldse Baan. Het gemeentebestuur van Lochristi besliste om een gratis pendelbus (Begonia Reizen) in te leggen tussen Zeveneken en Lochristi tijdens weekdagen (alle info over de pendelbus op de website van Lochristi)

Werken heraanleg zelf

Eenmaal de fasering van de werken gekend is, komt alle informatie op deze webpagina

Communicatie

  • Op 11 juni 2018 vond een informatiemarkt plaats om bewoners en handelaars te informeren over de werken. Alle panelen met alle informatie kunt u rechtsboven bekijken. Bekijk de sfeervideo hieronder.
  • Voor meer info over de nutswerken in Lochristi. Klik hier.
  • Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen kunt u met vragen terecht bij Fluvius, die de nutswerken coördineert:
  • We stellen voor de heraanleg een bereikbaarheidsadviseur aan.  Bewoners en ondernemers uit de buurt kunnen bij hem terecht met vragen over hun bereikbaarheid tijdens de werken via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via GSMnr. 0476 72 22 57
  • Alle bewoners en handelaars zullen tijdig geinformeerd worden via bewonersbrieven.
  • Wilt u op de hoogte gehouden worden van de werken, schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief via deze link.