Diestsesteenweg (N2) in Kessel-Lo: aanpassingen aan bushaltes

Regio
Gemeente
Weg
Datum Startdatum nog te bepalen

Wegen en Verkeer plant werken aan in totaal drie bushaltes op de Diestsesteenweg (N2) in Kessel-Lo. Zodra bekend is wanneer deze werken uitgevoerd worden, zullen we hierover communiceren via deze webpagina. 

Veiligere situatie voor fietsers op de Diestsesteenweg

Om de veiligheid voor fietsers te verbeteren, voert Wegen en Verkeer aanpassingen uit aan enkele bushaltes op de Diestsesteenweg. De bushaltes ‘H. Hartkerk’ (richting Leuven) en ‘Park Heuvelhof’ (richting Leuven) worden aangelegd met een verhoogd opstelperron van ca. 20 centimeter hoog. Het fietspad ter hoogte van deze haltes wordt heraangelegd zodat het in de toekomst een veilige manier achter de bushalte doorloopt, in plaats van ervoor. De bussen zullen bij deze twee haltes voortaan halte houden op de rijweg. Ten slotte wordt er ook gewerkt aan de voormalige halte ‘H.Hartkerk’ (richting Diest). Deze halte is niet meer in dienst en wordt omgevormd tot verschillende parkeervakken voor kortparkeren. 

De huidige situatie aan de halte ‘H. Hartkerk’ in de richting van Leuven. In de toekomst zal de bus halte houden op de rijweg en loopt het fietspad achter het busperron door.     

 

Timing en hinder

Wanneer er juist aan welke bushalte gewerkt wordt, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit communiceren via deze webpagina en met brieven aan de omwonenden. Om de hinder voor het verkeer op de Diestsesteenweg te beperken tijdens de werken, wordt er niet gewerkt in de piekuren. Enkel tijdens de daluren, wanneer er minder verkeer is, worden de werken uitgevoerd.