Diest: vervangen losliggende kasseien langs Omer Vanaudenhovelaan

Regio
Gemeente
Weg
Datum Maart 2020

UPDATE 18/03/20: Deze werf is stopgezet/uitgesteld tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is zal deze gecommuniceerd worden.

Update 5/3/2020: Maandag 9 maart start een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op de Omer Vanaudenhovelaan (R26) in Diest. De losliggende kasseien in enkele bermen en eilandjes worden vervangen door printbeton. De werken duren ongeveer twee weken. Het verkeer op de Omer Vanaudenhovelaan blijft steeds mogelijk in beide richtingen, zij het over versmalde rijstroken.

Kasseien vervangen door printbeton

Langs de Omer Vanaudenhovelaan (R26) in Diest liggen op verschillende plaatsen (aan de brug over de Demer en ter hoogte van de Schaffensestraat, zie kaartje hieronder) losliggende kasseien in enkele bermen en eilandjes. Met het wegvegen van onkruid komen deze kasseien los en bestaat er het risico dat ze op de rijweg terechtkomen. Om dit op te lossen, zal Wegen en Verkeer de kasseien vervangen door printbeton.

Timing en hinder

Begin maart start een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer met het vervangen van de kasseien. De werken zullen volgens de huidige planning ongeveer twee weken duren. Het verkeer op de Omer Vanaudenhovelaan blijft steeds mogelijk over versmalde rijstroken. Fietsers en voetgangers hebben ook steeds doorgang langs de werfzone.