Overslaan en naar de inhoud gaan

Comfortabel fietsen langs de Kwatrechtsteenweg (N400) in Wetteren

Comfortabel fietsen langs de Kwatrechtsteenweg (N400) in Wetteren

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N400

Wat en waarom?

In Oost-Vlaanderen heeft AWV ondertussen al een 10-tal fietsprojecten gerealiseerd. Ook dit jaar worden er nog tientallen zones aangepakt. Binnenkort werken we in uw buurt aan veilige en comfortabele fietspaden. 

De aannemer vervangt de betonnen fietspaden en de fietspaden in klinkers langs beide zijden van de gewestweg (N400) vanaf het kruispunt met de Noordlaan/Kwatrechtsteenweg tot voor het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N9) in Wetteren. Over een afstand van bijna anderhalve km komen er nieuwe comfortabele fietspaden in asfalt. 

Timing en impact?

De aannemer start op maandag 8 augustus en de werken duren tot begin september 2022. De timing van de werken is sterk weersafhankelijk.  Deze werken moeten ook klaar zijn begin september. 

Hoe rijdt het verkeer?

  • Fietsers kunnen altijd langs de werfzone rijden en maken gebruik van het fietspad waar niet gewerkt wordt. De fietspaden langs de gewestweg worden tijdelijk dubbelrichting. 
  • Het autoverkeer komende van centrum van Wetteren richting de Brusselsesteenweg (N9) kan altijd langs de werfzone passeren. Het verkeer dat naar het centrum van Wetteren wil rijden, volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg (N9), de Zuidlaan, de Wetterstraat en de Kwatrechtsteenweg. Het zwaar vervoer wordt omgeleid via de Brusselsesteenweg (N9), de Zuidlaan, de Acaciastraat, de Jan Broeckaertlaan, het Stationsplein en het Felix Beernaertsplein. 
  • De Kwatrechtsteenweg ter hoogte van de school Sint-Lodewijk blijft open in de beide richtingen. 

 

omleidingsplan

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit