Carpoolparking in Destelbergen

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf 21 november- zomer 2019

Op 21 november zijn de voorbereidende werken gestart voor een nieuwe carpoolparking langs de Dendermondesteenweg (N445) in Destelbergen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bouwt aan een parking met 173 nieuwe parkeerplaatsen in de lus van de oprit van de R4 naar Merelbeke.

Wat houden de werken in?

Op woensdag 21 november zijn de voorbereidende werken voor de parking van start gegaan. Het terrein moet eerst vrijgemaakt worden vooraleer er gebouwd kan worden. Als het terrein bouwklaar is, start een archeologisch vooronderzoek. Al naargelang de uitkomst van dat onderzoek, gaat AWV meteen door met de werken of komt er een volwaardig archeologisch onderzoek op het terrein. 

Weinig hinder voor verkeer

Zo goed als alle werken kan AWV uitvoeren zonder hinder voor het verkeer. Enkel op einde van de werken wordt de middenberm open gemaakt om de parking toegankelijk te maken en zal ook de toegang van de parking aangesloten worden op de rijweg. Daarvoor wordt de Dendermondessteenweg (N445) tussen de op- en afritten van de R4 één week afgesloten. De exacte periode wordt later gecommuniceerd.  

Goed uitgeruste nieuwe carpoolparking

De gloednieuwe carpoolparking geeft plaats aan 161 wagens, waaronder 6 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er komt een beveiligde parking voor 12 vrachtwagens. Daarnaast zijn er laadpalen voor elektrische wagens en een overdekte fietsenstalling voorzien. Voor de goede afwatering komt er ook een bufferbekken.

Carpoolen, een must

Met de nieuwe carpoolparking werkt het agentschap de onveilige situatie van wild geparkeerde auto’s op en langs de N445 weg. We willen het gemeenschappelijk vervoer blijven bevorderen met  carpoolparkings en P&R's. Zo zetten we concrete stappen om de verkeersdruk op de Vlaamse wegen te verminderen.