Overslaan en naar de inhoud gaan

Brug Drasop over Brusselse Ring afgesloten voor verkeer

Brug Drasop over Brusselse Ring afgesloten voor verkeer

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

R0

Wat en waarom?

Brug afgesloten sinds 2 augustus 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft op 2 augustus de brug van Drasop over de R0 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit gebeurde na een incident met een vrachtwagen die in brand schoot onder de brug de brug bovenaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hoewel de brug bij het ongeval niet aangereden werd door de vrachtwagen, heeft ze ernstige schade opgelopen door de brand. Een van de stalen liggers raakte beschadigd. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door.

Ontwerp nieuwe brug door Wegen en Verkeer

De voormalige minister van Mobiliteit en Openbare Werken gaf het Agentschap Wegen en Verkeer in 2019 opdracht om een ontwerp te maken voor een nieuwe Drasopbrug die geschikt is voor alle verkeer, inclusief autoverkeer. Wat al geweten is, is dat in het nieuwe ontwerp de brug smaller is dan nu het geval is. Waar de beschadigde brug nu circa 11 meter breed is, voorziet het ontwerp een brug van ongeveer 6 meter breed. Dit sluit beter aan bij het lokale karakter van de omliggende wegen. Zo proberen we een aanzuigeffect voor sluipverkeer te vermijden. 

Timing en impact?

Nog geen budget voorzien

Ingenieurs van het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid zullen onderzoeken wat er in de toekomst moet gebeuren met de brug. De uiteindelijke beslissing zal genomen worden in samenspraak met het stadsbestuur van Halle. Momenteel is er geen zicht op een aanbesteding voor de bouw van een nieuwe brug, aangezien er geen budget voorzien is op het investeringsprogramma van Wegen en Verkeer. Zodra daar verandering in komt, zal Wegen en Verkeer dat melden op deze website. 

Contacteer ons bij vragen

Heeft u nog vragen in verband met dit project? Dan kan u contact opnemen met ons via de onderstaande kanalen.

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016/ 66 57 50
Website