Bierbeek: Heraanleg bushaltes "Lovenjoel Centrum" op de Tiensesteenweg (N3)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 18/11/2019 tot 09/12/2019

Waar en wanneer?

Op de Tiensesteenweg in Lovenjoel worden beide bushaltes "Lovenjoel centrum" in Bierbeek heraangelegd vanaf 18/11/19. De aannemer werkt afwisselend in beide richtingen van Leuven en Tienen, ter hoogte van houthandel Jadimex en garage Lekenne en bepaalt zelf in welke rijrichting hij de werken opstart. Beide aanpassingen aan de bushaltes nemen ongeveer drie weken in beslag. Vervoermaatschappij De Lijn zorgt voor tijdelijke haltes verderop.

Wat?

De huidige bushaltes worden omgevormd naar een haltehaven met verhoogd perron.
Op dit moment onderbreken de bushaltes het fietspad.  Na de herinrichting van deze bushalte zal het fietspad liggen waar vandaag het voetpad ligt. Het fietspad zal in de toekomst dus achter de bushalte afbuigen, zodat ook busreizigers bij het uitstappen niet op het fietspad terecht komen. De bussen stoppen na de werken dus op de rijbaan van de Tiensesteenweg.

Hinder en omleidingen

Het verkeer wordt geleid via tijdelijke verkeerslichten of versmalde rijstroken, afhankelijk van de werkmethode en ruimte voor de aannemer. Fietsers hebben doorgang tussen bakens op de afgesloten rijweg richting Leuven. Tijdens de drukke ochtendspits zal het verkeer hinder ondervinden.

Als de werken het toelaten kunnen de tijdelijke werflichten voor de avondspits aan de kant gezet worden. Dit in functie van een betere doorstroming van het verkeer.

De nabijgelegen winkels blijven toegankelijk.

Hebt u vragen over onze werken?

Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier

of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50