Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltwerken op de N403 in Stekene

Asfaltwerken op de N403 in Stekene

Algemeen Overzicht

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N403

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 13 maart met de vernieuwing van de gewestweg (N403) en de fietspaden in Stekene tussen de grens met Nederland en het kruispunt met Drieschouwen. De werken duren ongeveer 1 maand

Wat en waarom?

Het wegdek van de gewestweg N403  in Stekene tussen de grens met Nederland en het kruispunt met Drieschouwen is in slechte staat en moet aangepakt worden. Daarom wordt het asfalt van de rijweg en de fietspaden over een afstand van ruim 2,5 km volledig vernieuwd. De rotonde ‘Tromp’ valt niet in de werfzone en blijft open tijdens de werken.

Timing en impact?

We werken van 13 maart tot en met 7 april. Om de hinder te beperken werken we in drie fasen. 

Fase 1: 13 maart tot en met 19 maart 2023 (1 week)

Het asfalt wordt vernieuwd vanaf de zuidelijke rotonde Tromp tot aan het kruispunt met Drieschouwen. De werfzone wordt volledig afgesloten.

  • Het fietsverkeer rijdt om in de beide richtingen via Burchtakker, de Hulsterstraat Zuid en Drieschouwen.
  • Gemotoriseerd verkeer rijdt in de beide richtingen om via de parallelweg van de E34 (Reinakkerweg), de Reepstraat en Drieschouwen. Het openbaar vervoer volgt deze omleidingen.
omleidingsplan fase 1

Fase 2: 20 maart tot en met 2 april 2023 (2 weken)

De aannemer werkt per weghelft vanaf de Nederlandse grens tot aan de rotonde “Tromp”. Hij start met de werken op de rijrichting Nederland, de kant met de onpare huisnummers. Daarna wisselt hij van kant. 

  • Fietsers zullen in beide richtingen omrijden langs de westelijke kant van de N403, via de Van Hogendorplaan, de Heerstraat, de Sint-Janssteenstraat, de Bosstraat, de Voorhoek, de Hulsterstraat Noord en Westakker.
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Hulst (NL) kan langs de werfzone passeren. Het verkeer vanuit Nederland richting E34 volgt een omleiding via de Klingestraat, de Buitenstraat, de Bergstraat, de Klingedijkstraat, de Kluizendijkstraat en de Reinakkerweg (parallelweg van de E34). Ook het openbaar vervoer volgt deze omleiding.
  • Tijdens fase 2 en 3 van de werken wordt zwaar vervoer (+3,5 ton) omgeleid via de E34, de R4, N423 en de Tractaatweg N62 (NL). 
fase 2

Fase 3: 3 april tot en met vrijdag 7 april 2023 (5 dagen)

De aannemer voorziet het wegdek van een nieuwe toplaag over gans het traject van 2 km. De weg wordt volledig afgesloten. De Sint-Jansteenstraat blijft bereikbaar via de parallelweg en de Hellestraat. 

  • Fietsers rijden nog altijd om in de beide richtingen via de westelijke kant van de N403. 
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Hulst rijdt om Reinakkerweg, de Kluizendijkstraat, de Klingedijkstraat, de Hogenakkerstraat, Klingedorp, ‘s Gravenstraat (NL) en de Molenstraat (NL).
  • Het verkeer richting E34/Sint-Niklaas rijdt om via de Klingestraat, de Buitenstraat, de Bergstraat, de Klingedijkstraat, de Kluizendijkstraat en de Reinakkerweg (parallelweg van de E34).  
  • Het openbaar vervoer volgt ook deze omleiding. Meer info ook aan de haltes zelf of via de www.delijn.be 
  • Tijdens fase 2 en 3 van de werken wordt zwaar vervoer (+3,5 ton) omgeleid via de E34, de R4, N423 en de Tractaatweg N62 (NL). 

 

fase 3
omleiding zwaar vervoer Stekene