Asfalteringswerken op de R30 Buiten Begijnenvest in Brugge

Regio
Gemeente
Weg
Datum werken uitgesteld naar latere datum

Update 24/06/2019: De asfalteringswerken kunnen deze week niet doorgaan wegens de te warme temperaturen 's nachts en overdag. Omdat er meerdere lagen asfalt moeten aangebracht worden en deze slechts een deel van de nacht kunnen afkoelen om meteen weer de volle zon te verduren te krijgen, is dit met het zicht op de kwaliteit van het werk niet te verantwoorden.
We kijken zo snel mogelijk om deze werken een nieuwe datum te geven. Dat zal vermoedelijk in het najaar zijn. 

 

Vanaf maandag 24 juni 2019 worden asfalteringswerken uitgevoerd op de R30 Buiten Begijnenvest in Brugge. De werken worden ’s avonds en ‘s nachts uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken.  

Wat?

Op de R30 Buiten Begijnenvest wordt de rijweg afgefreesd en geasfalteerd vanaf de Unesco-rotonde tot voorbij het station. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken uitsluitend ’s avonds en ‘s nachts uitgevoerd en in twee fases:

Fase 1

De zone die wordt ingenomen omvat de afslaande rijstrook op de Unesco-rotonde richting station, de busbaan, de rechterrijstrook en de afslagstrook naar rechts richting station.

Fase 2

De zone die wordt ingenomen omvat de afrit Unesco-rotonde richting Maldegem en Oostkamp, de linkerrijstrook, de afslagstrook naar links en de middeneilanden.

Timing?

De aannemer zal vanaf 20u30 ’s avonds de signalisatie plaatsen en vervolgens starten met de werken. Tegen 6u ’s ochtends zal de weg weer vrij zijn voor bus- en autoverkeer.

De werken beginnen op maandagavond 24 juni en zullen iedere avond en nacht doorgaan tot vrijdagochtend 28 juni.

Hinder?

Het verkeer blijft doorgang behouden op een andere arm van de Unesco-rotonde waar er niet gewerkt wordt maar wel slechts op 1 versmalde rijstrook waardoor er toch ernstige hinder kan ontstaan.