Alsembergsesteenweg (N231): vernieuwing fiets- / voetpad en asfaltering rijweg

Regio
Gemeente
Weg
Datum 05/11/2018 tot 01/12/2018

Update 20/11/18: De werken op de N231 zitten op schema. Vanaf maandag 26/11 t.e.m. vrijdag 30/11 zal de rijweg 5 dagen volledig afgesloten worden voor de asfalteringswerken. Het verkeer zal dan in beide rijrichtingen de omleiding moeten volgen, dus zowel richting Dworp als richting Halle, volgens het omleidingsplan 'Bruineput' onderaan deze webpagina.  Fietsers en voetgangers kunnen het nieuw aangelegde voet- en fietspad op de Alsembergsesteenweg gebruiken. 

Vernieuwing fiets- en voetpad over 800 meter 

Vanaf maandag 5 november werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) twee weken lang op de Alsembergsesteenweg in Dworp. Hoewel AWV minderhinder-maatregelen neemt en omleidingen voorziet, zal het verkeer aanzienlijke hinder ondervinden. 

Aan de noordelijke kant van de weg, over een afstand van ongeveer achthonderd meter, van aan het kruispunt met de Gravenhoflaan tot aan het restaurant Boelekewis, vernieuwt een aannemer het fietspad en het voetpad.

Het fiets- en voetpad wordt volledig vernieuwd over een afstand van 800 meter (ook de fundering). De aannemer zal ook de boordsteen, die zorgt voor een verhoogde scheiding tussen fietspad en rijweg, opnieuw aanleggen. Aan alle inritten zal er een afgeschuind type boordsteen geplaatst worden. Dit vraagt manueel wat meer werk en daarom duren de werken een week langer dan vermeld in de bewonersbrief die omwonenden reeds ontvingen.

Asfalteringswerken laatste week van november: rijweg 4 dagen afgesloten

AWV maakt van de gelegenheid gebruik om ook de rijweg voor het autoverkeer een onderhoudsbeurt te geven binnen dezelfde werfzone waar het fiets- en voetpad aangepakt wordt (800m). De toplaag en onderlagen van het asfalt worden één per één afgefreesd en vernieuwd. Hiervoor zal de rijweg 4 dagen afgesloten worden en volgt iedereen onderstaande omleiding via ‘Bruineput’. Het kruispunt met de Krabbosstraat zal gedurende de hele tijd van de werken open blijven voor het verkeer.

Weggebruikers richting Halle nemen omleiding via ‘Bruineput’, centrum Dworp blijft open voor lokaal verkeer, behalve tijdens de asfalteringswerken

Tijdens de uitvoering van de werken zullen de fietsers en de automobilisten in de rijrichting van Halle en het op- en afrittencomplex van de Ring rond Brussel (R0), omgeleid worden via de “Bruineput", m.a.w. via de Lotsesteenweg,  Batenborg, Menisberg en de Henri Torleylaan. Belangrijk: Batenborg wordt even éénrichtingsverkeer richting Menisberg. Het andere verkeer zal de Menisberg verder moeten volgen om via de Kesterbeeklaan de brug over de R0 te nemen en zo de Lotsesteenweg te bereiken.

Het autoverkeer in de rijrichting van het centrum van Dworp zal de Alsembergsesteenweg kunnen blijven gebruiken zoals gewoonlijk, zonder omleidingen. Alleen tijdens de asfalteringswerken in de laatste week van november zal iedereen de omleiding 4 dagen lang moeten gebruiken. Normaal gezien duren de werken vier weken. Bij belangrijke wijzigingen in die planning, of bij ander belangrijk nieuws, zal AWV op deze pagina bovenaan een ‘update’ plaatsen.

Omleidingsroute Bruineput via Lotsesteenweg, Batenborg, Menisberg en Henri Torleylaan

Nieuwe fietsomleiding

Fietsers kunnen in twee richtingen via Pretersblok, Halleweg en mits een stukje te voet over de Alsembergsesteenweg, via de Oude Baan en de Krabbosstraat weer de N231 achter de werfzone bereiken.

Aanduiding nieuwe fietsomleiding tijdens de werken aan de Alsembergsesteenweg via Pretersblok, Halleweg, stukje Alsembergsesteenweg en via de Oude Baan en Krabbosstraat