Aanpassingen N9 in Lovendegem (Lievegem)

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 20 januari tot eind februari 2020

Op maandag 20 januari startte het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken aan het kruispunt van de Grote Baan (N9) met Bierstal en de Koning Leopoldstraat in Lovendegem (Lievegem). Er komt een nieuwe bushaltehaven richting Eeklo. Om de fietsveiligheid te verhogen legt de aannemer nieuwe vrijliggende fietspaden aan. Het verkeer richting Eeklo kan altijd langs de werfzone. De werken duren ongeveer een maand. De vooropgestelde timing hangt af van de weersomstandigheden.

Nieuwe fietspaden en nieuwe bushalte langs N9

Eerder werd al een middeneiland aan het kruispunt van de Grote Baan (N9) met de Koning Leopoldstraat en Bierstal aangelegd. Nu start de aannemer met de verdere aanpassingen en legt nieuwe, vrijliggende fietspaden om de fietsveiligheid bij het oversteken te verhogen aan dit kruispunt. Aan de kant van Bierstal (richting Eeklo) komt er ook een nieuwe bushaltehaven met een verhoogd perron om het comfort bij het opstappen te verbeteren. 

Timing

van 20 jaunari tot eind februari

Werken in twee fasen

vanaf 20 januari - midden februari

Vanaf maandag 20 januari werkt de aannemer aan de kant van de Koning Leopoldstraat (kant kanaal).

  • Alle verkeer rijdt langs de werfzone. Ook de fietsers richting Eeklo rijden langs de werfzone.
  • Het verkeer richting Gent beschikt op de N9 over één rijstrook.
  • Enkel de fietsers richting Gent rijden om via Bilksken en de Koning Leopoldstraat.
  • Het verkeer kan niet van de N9 naar de Koning Leopoldstraat inrijden en moet verder doorrijden via Bilksken. Deze fase duurt een tweetal weken.

midden februari - eind februari

  • Het verkeer richting Eeklo rijdt langs de werfzone.
  • Het verkeer richting Gent moet vanaf nu omrijden via Bilksken en Koning Leopoldstraat.
  • Ook tijdens deze fase blijft het niet mogelijk om de Koning Leopoldstraat in te rijden vanop de N9. De omleiding verloopt ook hier via Bilksken en de Koning Leopoldstraat.