Aanpassingen Kempische Steenweg x Paalsteenstraat

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorjaar 2019

UPDATE:
Vanaf maandag 24 juni 2019 wordt het fietspad en de parkeerstrook in asfalt aangelegd tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aan het kruispunt van de Paalsteenstraat volgen de week nadien nog enkele verbeteringen. De verkeershinder blijft hierbij beperkt (buiten de spitsuren). 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert momenteel werken uit op het kruispunt van de Kempische Steenweg (N74) met de Paalsteenstraat en de Banneuxstraat. Hierdoor zal de verkeersveiligheid op en rond het kruispunt verhogen.

Beveiligde fietsoversteek, slimme lichten en verlengde afslagstroken

Aan de Paalsteenstraat zullen de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers samensmelten tot één verhoogde oversteekzone. Door middel van een knipperlicht zullen de automobilisten in de bocht extra attent worden gemaakt op de mogelijke oversteekbewegingen. Het fietspad in de bocht richting Hasselt centrum wordt ook verhoogd aangelegd om de veiligheid van de fietsers extra te verhogen.

De verkeerslichten worden omgevormd tot slimme verkeerslichten met een maximaal conflictvrije regeling. Er worden lussen in het wegdek aangebracht die  de verkeersintensiteit op de Kempische Steenweg en in de zijstraten meten. Daarop worden dan de verkeerslichten aangestuurd. Hierdoor zal de verkeersafwikkeling op het kruispunt veiliger en vlotter kunnen verlopen.

Op de Kempische Steenweg zal het agentschap de linksafslagstrook verlengen, voor het verkeer komende van Hasselt richting Paalsteenstraat. Ook in de Paalsteenstraat wordt de afslagstrook verlengd voor het verkeer dat rechtsaf richting Hasselt centrum wil. Door deze aanpassingen zal de doorstroming aan het kruispunt verbeteren.

Vernieuwde fietspaden en wegdek

De fietspaden aan de Kempische Steenweg worden tussen de Paalsteenstraat en de Genkersteenweg in beide richtingen in asfalt vernieuwd.

Het agentschap vernieuwt ook in beide richtingen het wegdek tussen de Corda Campus en het kruispunt met de Genkersteenweg. Tegelijkertijd zal ook de aansluiting met de Paalsteenstraat worden vernieuwd.  

 

 

 

 

Blijf op de hoogte: schrijf je in op de nieuwsbrief

Om updates over de werken en de minderhinder-maatregelen in je mailbox te ontvangen, kan je eenvoudig inschrijven op de nieuwsbrief via de knop deze pagina.