Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen aan op- en afritten Beersel

Aanpassingen aan op- en afritten Beersel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

R0

UPDATE 3/8/2022: Eerst stond op deze pagina dat de werken na de zomer van 2022 zouden plaatsvinden, maar die timing klopt niet meer. Volgens de huidige planning vinden de werken plaats in de loop van 2023.

Wat en waarom?

Veiliger verkeer aan op- en afritten

Wegen en Verkeer voert enkele aanpassingen uit aan de op- en afritten van Beersel (nr. 19) van de Brusselse ring (R0). De aanpassingen zorgen ervoor dat de op- en afritten veel compacter worden, waardoor de zichtbaarheid en verkeersveiligheid erop vooruit gaan. 

Wat verandert er?

  • Compacte op- en afritten: de op- en afritten aan de Beerselsestraat worden compacter aangelegd. De snelheid waarmee auto’s van de afrit de Beerselsestraat oprijden gaat omlaag en de zichtbaarheid wordt veel beter.
  • Veilige fietsoversteken: door de compacte op- en afritten worden de fietsoversteken veel korter en veiliger.
  • Meer groen: aan de afritten wordt verharding verwijderd en vervangen door groen. Er komen ook wadi’s (groene greppels) die ervoor zorgen dat regenwater in de bodem kan sijpelen.
  • Invoegstroken op Beerselsestraat: op de Beerselsestraat komen twee invoegstroken. Als je van de snelweg komt en linksaf wil op de Beerselsestraat, kan je hier wachten om in twee bewegingen de weg op de rijden.

Nering voorlopig niet afgesloten

In de oorspronkelijke plannen zou ook Nering worden afgesloten van de afrit. In overleg met de gemeente Beersel is besloten die afsluiting voorlopig nog niet door te voeren. Eerst voert de gemeente een proefopstelling uit op de aansluiting van de Nering met de Lotstraat, de andere uitgang van de Nering. Die proefopstelling - snelheidsremmende maatregelen en een veiligere oversteek - moet de aansluiting veiliger maken. Pas als de resultaten geëvalueerd zijn, valt een definitieve beslissing over de afsluiting van Nering.

IN KAART

Timing en impact?

Werken in 2023

De werken aan de op- en afritten vinden volgens de huidige planning plaats in de loop van 2023. Een concrete timing is er nog niet. We werken in verschillende fases om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Er zullen tijdelijk op- en afritten moeten worden afgesloten, maar nooit het volledige op- en afrittencomplex.

Zodra we meer weten over de timing en verkeershinder, leest u dat hier.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier