Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing kruispunt Terhulpensesteenweg met Poelweg

Aanpassing kruispunt Terhulpensesteenweg met Poelweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N253

Wat en waarom?

Aanpassing van kruispunt met Poelweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer past het kruispunt van de Terhulpensesteenweg (N253) met de Poelweg in Overijse aan. De aansluiting wordt compacter gemaakt, met rechte hoeken. Daardoor wordt het kruispunt overzichtelijker voor alle weggebruikers. 

Kruispunt Terhulpensesteenweg x Poelweg in Overijse

Het huidige kruispunt van de Terhulpensesteenweg (N253) met de Poelweg © Google Maps.

Ter hoogte van het kruispunt wordt een middenberm aangebracht. Deze middenberm helpt fietsers en voetgangers in twee keer de weg oversteken. De middenberm verhoogt ook de aandacht van bestuurders en doet hun snelheid minderen. Langs de Terhulpensesteenweg wordt een extra rammelstrook aangebracht voor grotere voertuigen die afslaan op het kruispunt.

Er worden ook nieuwe wegmarkeringen aangebracht, waaronder een zebrapad. 

Het ontwerp van de aanpassing aan het kruispunt van de Terhulpensesteenweg (N253) met de Poelweg

Het ontwerp toont de aanleg van een middenberm, een rammelstrook in printbeton en de aanbreng van nieuwe wegmarkeringen.

Timing en impact?

Toegang tot Poelweg twee weken afgesloten

De aannemer start op dinsdag 1 december met de aanpassingen op het kruispunt van de Terhulpensesteenweg met de Poelweg. De werken duren twee weken. Deze planning is onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden. Door de corona-maatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te bekomen bij de centrale.

Tijdens de werken zal de toegang vanop de Terhulpensesteenweg naar de Poelweg volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt een omleiding via de Rozierensesteenweg, in beide rijrichtingen.

Om de werken veilig uit te voeren, wordt een rijstrook op de Terhulpensesteenweg ingenomen. De aannemer organiseert dit met tijdelijke verkeerslichten die voor de start van de avondspits aan de kant gezet worden. Zo kan het verkeer beurtelings langs de werfzone rijden.

Fietsers en voetgangers kunnen zich steeds langs de werfzone verplaatsen.

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website