Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg veilige fietspaden Oudenaardsestraat

Aanleg veilige fietspaden Oudenaardsestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N493

Wat en waarom?

Vandaag zijn de fietspaden langs de Oudenaardsestraat smal en onveilig. Bovendien is de druk gebruikte oversteekplaats ter hoogte van de Overpoort niet veilig en oncomfortabel voor de vele schoolgaande jeugd. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat deze situatie aanpakken.  

Tussen de Overpoort en de Astridlaan (N42) zal Wegen en Verkeer nieuwe verhoogd aanliggende fietspaden aanleggen en de voetpaden vernieuwen en verbreden. Ter hoogte van de Overpoort wordt een duidelijkere en comfortabele oversteekplaats voorzien met voldoende opstelruimte voor wachtende fietsers en verkeersborden die automobilisten attent maken op de overstekende fietsers.

Van de werken maken we meteen gebruik om ook het wegdek van de Oudenaardsestraat tussen de Astridlaan en de Overpoort te vernieuwen. Ook de bushalte in de zone wordt meteen aangepakt en krijgt een verhoogd perron om op- en afstappen comfortabeler te laten verlopen. 

Voor de aanleg van de fietspaden zullen de huidige kassei- en groenstroken langs de weg gebruikt worden. Parkeren in langsrichting zal in die zone dus niet meer mogelijk zijn. 

Timing en impact?

Verkeerssituatie

De werken starten op 22 mei en moeten klaar zijn tegen 14 juli. Voor de werken zal de Oudenaardsestraat tussen de Astridlaan en de Overpoort volledig afgesloten worden voor doorgaand verkeer. 
De verkeerssituatie tijdens de werken is als volgt:

  • Voetgangers: kunnen langs de werf passeren
  • Fietsers: worden in beide richtingen omgeleid via Steenbakkerij, de Dutskouter en de Marktweg.
  • Openbaar vervoer: lijn 16/17 wordt omgeleid. Het kerkhof is onbereikbaar met de bus. Deze lijn rijdt in de plaats via de Galgestraat naar Deftinge en vervolgt dan het gewone traject. Alle info via www.delijn.be 
  • Gemotoriseerd verkeer:
    • Doorgaand verkeer van en naar Brakel wordt omgeleid via de N8 en de N42
    • Lokaal verkeer kan gebruik maken van de Hazelaarstraat, de Hekkouterstraat, de Pikkelgemstraat, de Lindestraat en de Galgenstraat om tot aan de Astridlaan te rijden.

Parkeren, bereikbaarheid en huisvuilophaling

We houden woningen in de werfzone maximaal toegankelijk. Toch zal het vaak niet mogelijk zijn om met de wagen tot voor uw deur te rijden. Parkeren in de werfzone is niet toegestaan. U parkeert bij voorkeur buiten de werfzone. Het is, afhankelijk van de werken, niet altijd zeker dat u uw inrit of garage kunt verlaten als er voor uw deur gewerkt wordt.  Laden en lossen kan buiten de werkuren van de aannemer.  
De afvalophaling gebeurt volgens de afvalkalender. We vragen bewoners met hun woning in de werfzone hun afval aan te bieden op een verzamelpunt aan de rand van de werf.
Hulpdiensten krijgen uiteraard steeds doorgang.