Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg middeneilanden en ontharding aan de Antwerpsesteenweg

Aanleg middeneilanden en ontharding aan de Antwerpsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Wat en waarom?

Werken aan middenberm en ontharding

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, wil de Antwerpsesteenweg (N70) veiliger maken. Daarom worden een paar verkeersonveilige punten op de steenweg aangepakt. De afgelopen weken werkten we al aan het kruispunt met de Oudebareelstraat en de Kleine Schuurstraat. Nu pakken we het kruispunt met de Maalderijstraat en de Vriendschapstraat aan.

De linkse afslagstroken ter hoogte van de Maalderijstraat en de Vriendschapstraat verdwijnen definitief. In de plaats leggen we middeneilanden aan. Dat is veiliger voor fietsers en automobilisten. Na de werken zal plaatselijk verkeer voor beide straten dus definitief via het kruispunt met de Oudebareelstraat en de Kleine Schuurstraat moeten rijden. Verkeer uit beide straten moet verplicht rechtsaf. De maatregel moet sluipverkeer dat de verkeerslichten aan de Oudebareelstraat wil mijden tegengaan.

Daarnaast wordt er ook gewerkt in de Maalderijstraat. Daar wordt de erg brede aansluiting met de Antwerpsesteenweg (N70) versmald. Het rijvak om vanuit de Maalderijstraat af te slaan naar de Antwerpsesteenweg (N70) wordt onthard. Het rijvak om van de Antwerpsesteenweg (N70) af te slaan naar de Maalderijstraat wordt als een dubbele richtingsstraat ingericht.

Timing en impact?

Zijstraten afgesloten

De werken starten op maandag 8 april en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 19 april 2024.

De Maalderijstraat is tijdens de werken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Maalderijstraat, de Goedlevenstraat en de Oudebareelstraat.

De Vriendschapstraat is tijdens de werken deels afgesloten. Het verkeer op de Antwerpsesteenweg (N70) kan wel nog afslaan naar de Vriendschapstraat. Het verkeer op de Vriendschapstraat kan niet afslaan naar de Antwerpsesteenweg (N70). Er is een omleiding voorzien via de Vriendschapstraat, de rotonde en de Kleine Schuurstraat.

Tijdens de werken geldt een parkeerverbod in de Maalderijstraat ter hoogte van de werfzone.

  • Voetgangers kunnen de werfzone passeren. Het voetpad zal tijdens de werken ook door fietsers gebruikt worden.
  • Fietsers richting Lochristi kunnen steeds de werfzone passeren. Fietsers richting Gent kunnen ook de werfzone passeren via het voetpad.
  • Het openbaar vervoer kan de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten.
  • Het doorgaand gemotoriseerd verkeer kan de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten.