Aanleg kruispunt De Pluim op N391 Oudenaardsesteenweg in Zwevegem

Regio
Gemeente
Weg
Datum 06/01/2020 tot mei 2020 (werken tijdelijk stopgezet)

UPDATE: 18/03/20. Deze werf is stopgezet tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is zal deze gecommuniceerd worden

 

Voorbereidende werken (4 – 15 nov) (Afgerond)

De voorbereidende werken omvatten de aanleg van een tijdelijke werfweg. Deze werken gebeuren naast de N391 maar om de werken veilig en vlot te kunnen uitvoeren moet de aannemer een rijstrook van de N391 innemen. 

 

Eigenlijke werken (6 jan-mei 2020)

Vanaf 6 januari tot mei 2020 wordt het kruispunt heraangelegd op de N391 Oudenaardsesteenweg ter hoogte van De Pluim zodat verkeer veilig het bedrijventerrein zal kunnen in- en uitrijden.  Het wordt een lichtengeregeld kruispunt. Van zodra die werken starten wordt er opnieuw eenrichtingsverkeer ingevoerd op de N391 in de rijrichting van het kanaal. Dit verkeer kan ter hoogte van waar het kruispunt wordt aangelegd rijden over de tijdelijke werfweg.  Het verkeer in de andere rijrichting volgt de omleiding langs de Kanaalstraat richting R8. Tijdens deze werken is geen fietsverkeer mogelijk op de N391 ter hoogte van De Pluim. Fietsers worden omgeleid via de bedrijventerreinen De Pluim en Evolis.