Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegang Wetenschapspark (Leuven Noord)

Toegang Wetenschapspark (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Status

In studie

Provincie

Vlaams-Brabant

Plaats

Toegang wetenschapspark vanaf Vuntcomplex

De stad Leuven heeft grootse plannen voor de site Leuven Noord. Dat terrein bestaat uit het spoorwegplateau tussen de Eénmeilaan in Kessel-Lo, de spoorweg, de stelplaats van De Lijn en de autosnelweg E314. Het Tweede Ruimtelijk Structuurplan Leuven transformeert de site tot een wetenschapspark, waar ook logistieke bedrijven zich kunnen vestigen. De ontwikkeling van een nieuw wetenschapspark vereist in eerste instantie een aanpassing van de weginfrastructuur in de omgeving van de site. Na een grondige studie van 9 mogelijke scenario’s besloten we in samenspraak met stad Leuven om een toegang te voorzien vanaf de gewestweg Vuntcomplex.

Toegang Wetenschapspark Leuven Noord situering

Timing van de werken

De aanleg van de nieuwe toegangsweg naar het toekomstige Wetenschapspark bevindt zich momenteel in de studiefase. De uitvoering van deze werken is volgens de huidige planning voorzien tussen de zomers van 2022 en 2023. 

Meer informatie op website 'Leuven Noord'

De toegang tot Wetenschapspark maakt deel uit van 'Leuven Noord'. Dit is een reeks van elf infrastructuurprojecten tussen 2018 en 2023 ten noorden van Leuven, met name in de deelgemeenten Wilsele en Kessel-Lo. Met de realisatie van deze projecten wil Wegen en Verkeer de verkeersveiligheid verhogen en het verkeer op en rond de E314 vlotter laten verlopen. Meer informatie over dit project vindt u op de website van Leuven Noord.