Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Herseltsesteenweg: fase 3 (van kruispunt Kerkstraat tot provinciegrens)

Herinrichting Herseltsesteenweg: fase 3 (van kruispunt Kerkstraat tot provinciegrens)

Algemeen Overzicht

Status

In studie

Provincie

Vlaams-Brabant

Plaats

In de vorige fasen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het gedeelte van het centrum van Aarschot tot aan het kruispunt met de Kerkstraat volledig heringericht. Er werden nieuwe fietspaden, voetpaden, bushaltes en veilige oversteekplaatsen voorzien. In de derde en laatste fase zal AWV werken aan het gedeelte van het kruispunt met de Kerkstraat tot aan de Calsterloop, de grens met de provincie Antwerpen. 

Start werken: na de werken aan de Ter Heidelaan 

De werken aan de Herseltsesteenweg beginnen volgens de huidige planning in de loop van 2022 en zullen, inclusief werken van de nutsmaatschappijen, ongeveer anderhalf jaar duren. Om grootschalige verkeershinder te vermijden, voert AWV de werken sowieso pas uit nadat het project op de Ter Heidelaan (waarbij onder andere de "Duracell-rotonde" aangepakt wordt) afgerond is. Die werken zijn gestart in de zomer van 2020. Zodra er meer duidelijkheid is over de startdatum, wordt dat aangekondigd op deze webpagina. 

Waarom zijn de werken noodzakelijk?

De herinrichting van de Herseltsesteenweg in Aarschot is noodzakelijk voor de verkeersveiligheid in de regio. De steenweg is een belangrijke toegangsweg voor de scholen Hoogvlieger en Vrije Basisschool Ourodenberg. Met deze werken investeert Wegen en Verkeer in veiligere fietspaden en oversteekplaatsen voor de zwakke weggebruikers. Het kruispunt van de Herseltsesteenweg met de Oude Mechelsebaan zal daarom ook volledig heringericht worden.

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016/ 66 57 50
Website