Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg busbaan op Assesteenweg tussen rotonde met Industrielaan en op- en afrittencomplex E40

Aanleg busbaan op Assesteenweg tussen rotonde met Industrielaan en op- en afrittencomplex E40

Algemeen Overzicht

Status

In studie

Provincie

Vlaams-Brabant

Plaats

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant in 2022 de aanleg van een busbaan op de Assesteenweg (N285) in Ternat. De projectzone situeert zich tussen de rotonde met de Industrielaan en de oprit van de E40 richting Gent. Met de aanleg van een busbaan in de rijrichting van Ternat zal het busverkeer in de toekomst vlotter kunnen doorrijden. 

Het project bevindt zich op dit moment nog in de conceptfase waarin er een voorontwerp zal worden uitgewerkt. Zodra er concrete plannen opgemaakt zijn, verneemt u daar meer over op deze webpagina. 

 

20200331_SITUERINGSKAART_N285_Assesteenweg_Ternat_AanlegBusbaan

Vlotter (bus)verkeer richting Ternat

De Assesteenweg is een drukke gewestweg met veel passage. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E40 staan bussen vaak stil tussen het andere autoverkeer dat aan de verkeerslichten moet wachten. Om het openbaar vervoer er vlotter te laten verlopen wordt er een aparte busbaan aangelegd in de richting van Ternat. Wegen en Verkeer bekijkt in het kader van dit project ook of er voor bussen een aangepaste verkeerslichtenregeling zal worden ingesteld.  

Onteigeningen noodzakelijk 

In het kader van dit toekomstig project zullen er, naast het verdwijnen van de parkeerplaatsen langs de kant van de rijweg, enkele onteigeningen van privé-gronden noodzakelijk zijn. De Vlaamse overheid heeft voor deze onteigeningen alvast de nodige kredieten voorzien op haar voorlopige investeringsprogramma voor 2020. Zodra er meer nieuws is over welke zones precies onteigend worden, neemt Wegen en Verkeer persoonlijk contact op met de betrokken eigenaars.

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016/ 66 57 50
Website