Zoutleeuw: Twee ingrepen voor start kerstperiode op de Grote Steenweg (N3) in deelgemeenten Dormaal en Halle-Booienhoven

Een aannemer start in opdracht van Wegen en Verkeer in de week van 9 december met aanpassingen langsheen en op de Grote Steenweg (N3) in Dormaal en Halle-Booienhoven, twee deelgemeenten van Zoutleeuw.  Beide werven liggen op een kleine anderhalve kilometer van elkaar en worden gelijktijdig uitgevoerd.

Dormaal: Inkorting perron bushalte ‘Dormaal Zoutleeuwsesteenweg’

Ter hoogte van huisnummer 53 op de Grote Steenweg, wordt de perronlengte van de bushalte ingekort, zodat de inrit aan de rechterkant toegankelijk wordt.  De aannemer werkt hier plaatselijk aan de kant van de weg in de rijrichting van het centrum van Dormaal. 

Halle-Booienhoven: Omvormen middeneiland naar rijstrook en markeren van parkeervakken 

Ter hoogte van huisnummers 168-172 op de Grote Steenweg (N3), verwijdert de aannemer het middeneiland en wordt de rijstrook in de rijrichting van Sint-Truiden naar het middenvak verlegt.  Na deze ingreep worden er parkeervakken gemarkeerd op de voormalige rijstrook.

Om veilig te kunnen werken neemt de aannemer enkel voor deze werf een rijstrook in en kan het verkeer beurtelings door via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers en voetgangers kunnen hun gewone route verder zetten. De opritten van woningen en handelszaken in de buurt van de werken blijven steeds bereikbaar.