Verkeer op E17 vrijdagnacht over één rijstrook richting Gent

Tijdens de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de E17 snelweg ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-West. De rechterrijstrook richting Gent is er aan vernieuwing toe. Het verkeer moet er plaatselijk over één rijstrook passeren wat tot sterke hinder kan leiden. Alle bewegingen aan het knooppunt blijven wel steeds mogelijk. 

Gedeeltelijke vernieuwing wegdek

Op de E17 Antwerpen-Gent is de rechterrijstrook richting Gent beschadigd en dringend aan vernieuwing toe. De werfzone situeert zich tussen de af- en oprit van de R1/E34 over een lengte van 625m. De bovenste laag asfalt - en plaatselijk ook de onderlaag - wordt er vernieuwd.

Verkeer richting Gent op één rijstrook

Vanaf vrijdagavond 8 maart (21u) tot zaterdagochtend 9 maart (9u) moet het verkeer richting Gent ter hoogte van de werfzone over één rijstrook (de linkerrijstrook) passeren. Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u. Omwille van de drukke locatie op de snelweg houdt het verkeer ook ’s avonds en ’s nachts best rekening met hinder en filevorming.
Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden via www.verkeerscentrum.be.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen.