Verbindingen E40 en ring rond Brussel (R0) ‘s avonds en ‘s nachts afgesloten voor werken aan wegverlichting

De komende weken zal een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer ‘s avonds en ‘s nachts de verbindingen van het knooppunt van Sint-Stevens-Woluwe afsluiten. Het verkeer zal omgeleid worden via de omliggende op- en afrittencomplexen. De werken maken deel uit van de vervanging van de verlichting door nieuwe LED-verlichting, een operatie die in oktober van start ging. Alles samen worden er zo’n 340 nieuwe LED-armaturen geplaatst. In het kader van deze werken worden zo’n 270 palen in het verkeersknooppunt van Sint-Stevens-Woluwe verwijderd en deels vervangen - en dat kan niet gebeuren zonder de verbindingen een-voor-een af te sluiten. De werken zullen alles samen ongeveer een half jaar duren. De aannemer werkt enkel ‘s avonds en ‘s nachts, zodat het woon-werkverkeer geen bijkomende hinder ondervindt

 

 

Verkeer omgeleid via op- en afrittencomplexen

Tijdens de week van 11 november zal Wegen en Verkeer de verbindingen van de buitenring (R0, rijrichting van Waterloo / Namen naar Zaventem / Antwerpen) met de E40 richting Brussel en de E40 richting Leuven / Luik afsluiten voor het verkeer. Automobilisten zullen die avonden en nachten omgeleid worden via het op- en afrittencomplex Zaventem - Henneaulaan (nr. 3) van de ring rond Brussel. Zie ook het bijgaande plannetje voor het verloop van de omleiding. 

Volgende fase: omleiding via Sterrebeek 

De komende weken zullen ook de andere verbindingen van het knooppunt van Sint-Stevens-Woluwe op deze manier aangepakt worden. Bijvoorbeeld, wanneer de aannemer op de verbinding van de E40 richting Leuven/Luik met de binnenring (richting Namen / Waterloo) werkt, zal het verkeer omgeleid worden via het op- en afrittencomplex van Sterrebeek (nr. 21) van de E40. De aannemer zal maar een verbinding tegelijk afsluiten.  

Het afsluiten van de verbindingslus zal gebeuren om 21u en uiterlijk om 6u zal de lus opnieuw opengesteld worden.  Het is mogelijk dat er tussen 20u en 21u wel al hinder is terwijl de aannemer de signalisatie plaatst. 

Na E40 Brugge, R4, E313 en E314 nu ook LED-verlichting voor E40 in Kraainem en Zaventem 

Het afgelopen jaar heeft Wegen en Verkeer in heel Vlaanderen 2500 LED-lampen geplaatst langs de Vlaamse autosnelwegen. Na de R4 in Gent, de E40 in Brugge, de E313 en de E314 in Lummen en een hele resem andere locaties, is nu ook de E40 in Kraainem en Zaventem aan de beurt. Wegen en Verkeer, de wegbeheerder van de Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen draagt met de omschakeling naar de energiezuinige LED-verlichting bij tot de klimaatdoelstellingen, door de CO-uitstoot te verminderen. Maar LED-technologie biedt ook andere voordelen: het licht kan beter gericht worden, waardoor minder verlichtingstoestellen nodig zijn, en LED lampen hebben een langere levensduur waardoor de lichtbron minder vaak vervangen moet worden.

 
Bekijk de omleidingskaart via Sterrebeek