Structureel onderhoud in de Kasteelstraat (N437) in Kruishoutem

Op donderdag 19 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met structurele onderhoudswerken op de Kasteelstraat (N437) in Kruishoutem. Tussen het kruispunt met de Nieuwstraat (N494) en de Aaishovedriesstraat krijgt de rijweg een nieuw asfaltjasje. De werken zullen ongeveer 1 maand duren.

Over de werken

De werfzone loopt van aan het kruispunt van de Kasteelstraat (N437) met de Nieuwstraat (N494) tot net voor de Aaishovedriesstraat. De rijweg krijgt over de volledige lengte een nieuwe toplaag in asfalt. De afwatering van de rijweg wordt verbeterd en ook de zijstroken worden aangepakt. Aangezien de Kasteelstraat tijdens de werken is afgesloten, wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de herinrichting van kruispunt van de Kasteelstraat (N437) met de Nieuwstraat (N494) mee te pakken. Het verkeersplateau krijgt een nieuw wegdek en het fietspad wordt verlegd ter hoogte van de aantakking van de Kasteelstraat. De herinrichting van het kruispunt verbetert de zichtbaarheid van zowel de autobestuurders als de fietsers.

Fasering en omleiding

Tijdens de werken  wordt de Kasteelstraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsverkeer blijft mogelijk op het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Het verkeer richting Kruishoutem wordt omgeleid via de Trompestraat en de Nieuwstraat (N494), alle verkeer richting Lozer/Zingem via Nieuwstraat (N494) en Aaishovedriesstraat. Zowel in de Trompestraat als in de Aaishovedriesstraat wordt om veiligheidsredenen tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld. De werken op het kruispunt van de Kasteelstraat met de Nieuwstraat gebeuren per weghelft. Het verkeer vanuit centrum Kruishoutem naar Deinze en omgekeerd blijft mogelijk en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten.